19.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCererile pentru subvenţiile la încălzire se depun la sediul Direcției de Asistență...

Cererile pentru subvenţiile la încălzire se depun la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov

l Guvernul a majorat plafonul veniturilor minime pentru persoanele care beneficiază de ajutorul de încălzire de la 750 la 800 de lei

- Advertisement -

Direcția de Asistență Socială Brașov a anunțat că începând de astăzi intră în vigoare modificarea OUG nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece. Astfel, Guvernul a majorat plafonul veniturilor minime pentru persoanele care beneficiază de ajutorul de încălzire de la 750 la 800 de lei. Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă familiilor şi persoanelor singure, cetăţeni români sau străini cu domiciliul sau, după caz, reşedinţa în Municipiul Brașov, în funcție de venitul net mediu lunar pe membru de familie, dar și în funcție de sistemul de încălzire a locuinței utilizat: gaze naturale, energie termică, energie electrică, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri.  De pe site-ul Direcției de Asistență Socială Brașov, accesând link-ul http://www.dasbv.ro/prestatii-si-beneficii-sociale/ajutoare-pentru-incalzirea-locuintei/pot fi obținute informații despre cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei, actele necesare în vederea obţinerii ajutorului pentru încălzirea locuinţei şi bunuri care exclud acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei. Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pentru întregul sezon 01.11.2020 – 31.03.2021 sau pentru o fracțiune din această perioadă în funcție de data depunerii documentației.

Cererile se depun la sediul DAS, cu recomandarea unei programări

Cererile pentru obţinerea subvenţiei vor fi depuse de către proprietarul locuinţei sau unul dintre membrii familiei, la sediul DAS, în fiecare zi, de luni până vineri între orele 08:00-17:00 cu pauze de dezinfecție 11:00-11:30 și 14:00-14:30. Pentru reducerea timpului de așteptare și respectarea normelor de protecție se fac şi programări pe site-ul instituţiei, la adresa www.dasbv.ro, la secțiunea  programari online de luni până vineri, cetățenii putând opta pentru 3 intervale orare diferite: 08:00-12:00, 12:00-14:00 și 14:00-17:00.
Consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 800 lei în cazul familiilor şi 1082 lei în cazul persoanelor singure. Consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 800 lei. Orice modificare privind numărul de membri sau venitul realizat se comunică printr-o nouă cerere care va avea atașate actele care justifică solicitarea de modificare. 

- Advertisement -

Cele mai multe cereri depuse la DAS vin de la braşovenii care au încălzire pe gaz

Până în prezent s-au depus la Direcția de Asistență Socială Brașov un număr de 219 solicitări pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece 2020 –2021. Dintre acestea, 45 cereri provin de la consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat, 151 cereri provin de la care consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaz, 17 cereri de la consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie electrică şi 6 solicitări de la consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței combustibili solizi (lemne).

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina