23.8 C
Braşov
AcasăComunicatePoliția Brașov: Cum ne alegem "prietenii"! Recomandări pentru prevenirea delincvenței juvenile

Poliția Brașov: Cum ne alegem „prietenii”! Recomandări pentru prevenirea delincvenței juvenile

Uneori adolescenții sunt tentați să adere la diferite grupuri de ,,prieteni” iar sub influența și presiunea acestora pot să devină delincvenți. Trecerea de la un comportament normal la unul delincvent se realizează ușor pe fondul necunoașterii legii, a lipsei de experiență de viață, a teribilismului sau chiar din dorința de a satisface unele nevoi imediate: bani, obiecte de valoare etc.
Timpul liber de care se bucură în această perioadă adolescenții s-a mărit în contextul măsurilor de limitare a pandemiei provocată de coronavirus. Astfel, există posibilitatea ca aceștia să apeleze la unele modalități de recreere care uneori pot fi neadecvate. De aceia responsabilitatea de a discuta și a-i avertiza asupra pericolelor la care se pot expune revine în primul rând părinților, care trebuie să comunice și să fie alături de ei pentru a-i face să înțeleagă căt de important este să știe cum să-și aleagă prietenii.

Având în vedere aceste aspecte, Poliția Brașov recomandă părinților:
• Alocați zilnic timp suficient pentru comunicarea cu copilul dumneavoastră și fiți permanent un exemplu de comportament pentru acesta.
• Explicați-i de ce trebuie să ia decizii bine gândite atunci cănd își alege prietenii.
• Învățați-l să fie direct, deschis și onest atunci cănd comunică cu prietenii și colegii. Să aibă puterea de a spune NU presiunii grupului.
• Spuneți-i ce se poate întâmpla dacă se străduiește să demonstreze grupului de prieteni că are forță și curaj de a participa la acțiuni ilegale impuse de aceștia.

NU UITAȚI! Contracararea influențelor nocive și formarea de convingeri care presupun adoptarea unui comportament sănătos devine o urgență maximă când asupra tânărului acționează ,,așa zișii prieteni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române