9.1 C
Braşov
AcasăNationalPiețele vor fi redeschise din acest week-end

Piețele vor fi redeschise din acest week-end

Piețele în spații închise vor fi redeschise de la sfârșitul acestei săptămâni, a anunțat ieri președintele Klaus Iohannis. „(…) am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii, și am decis ca, de la sfârșitul acestei săptămâni, să fie redeschise piețele. Asta este, cu siguranță, o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să-și facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă”, a spus șeful statului. El a susținut că decizia a fost luată în condițiile în care în ultimele săptămâni numărul de persoane infectate „a scăzut semnificativ”.
„Am putut să constatăm că în ultima săptămână numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ. Este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puţin, totuşi scăderea este clară. Fiindcă şi aici sunt tot felul de interpreţi politici, această scădere se poate constata cam peste tot în Europa. Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci şi alţii şi această scădere nu este o întâmplare, nu este o şurubare la date, ci este o realitate în Europa şi, din fericire, facem parte din ţările în care se constată o reducere”, a spus Iohannis.
La începutul lunii noiembrie, premierul Ludovic Orban a anunțat că piețele care funcționează în spații închise vor fi închise, în cadrul măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus.
În municipiul Brașov, autoritățile au găsit o soluție să păstreze comercianții la locul lor, dar în condiții adaptate. Au fost eliminate închiderile cu policarbonat de pe două dintre laturi, în aceste condiții nemaifiind necesară mutarea tarabelor în stradă. Doar hala Hala Star a fost închidă total. Singura piață care nu a fost afectată de schimbări sau amenajări este cea din Astra, unde comercianții își vând produsele în aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române