8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovȘi coronavirusul a fost în minivacanță: Puține teste, rate de infectare cu...

Și coronavirusul a fost în minivacanță: Puține teste, rate de infectare cu COVID scăzute în județul Brașov

Autor: Mihaela PARGHEL

l Comuna Sâmbăta de Sus a trecut de la carantină la incindenţă aproape zero, în 14 zile

Comuna Sâmbăta de Sus, prima şi, până acum, singura localitate din judeţul Braşov care a fost carantinată, a depăşit momentul critic, cauzat de incidenţa mare a cazurilor de COVID-19. Printr-o decizie luată luni de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Sâmbăta de Sus a ieşit din carantină, după ce în această localitate, rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 a ajuns la zero.

Incidența a scăzut sub 9 și în municipiul Brașov

În tot județul ratele de infectare au ajuns ieri la cote mai mici, iar incidența medie pe județ ea fost de doar 5,96 cazuri la mia de locuitori( 4.158 de persoane depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile și 282 de persoane pozitive în focare).
Incidența cazurilor de infectare cu COVID-19 a fost mai mică și la nivelul municipiului Brașov, înregistrând ieri 8,52 cazuri la mia de locuitori. Orașul Ghimbav rămâne însă singura localitate din județ cu rata de infectare mai mare de 9, ieri 9,37 cazuri la mia de locuitori.

Măsurile de carantină au avut efect la Sâmbăta de Sus

Prima prima zi în care incidența cazurilor de COVID a ajuns la zero în localitatea Sâmbăta de Sus a fost 29 noiembrie, ceea ce înseamnă că din data de 16 noiembrie, când a fost emisă decizia CJSU privind carantinarea comunei (cu aplicabilitate din data de 17 noiembrie, ora 0.00), nu a mai fost înregistrată nicio infectare. Reamintim că Sâmbăta de Sus a fost carantinată începând cu data de 17 noiembrie, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 aici, a depăşit pragul de 12 la 1000 de locuitori.

Vama Buzăului intră în „scenariul roşu”, Buneşti iese

Tot printr-o decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, din 29 noiembrie, comuna Vama Buzăului a intrat în „scenariul roșu”, după ce în localitate incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3 infectări la 1.000 de locuitori. În data de 30 noiembrie, în comuna Vama Buzăului (3.622 de locuitori) incidența era de 4,57 cazuri la 1.000 de locuitori. Pentru următoarele 14 zile, începând de azi, măsurile de „scenariu roşu” se vor aplica, în continuare, şi în Voila şi Şercaia, cele două unităţi adminstrativ-teritoriale nereuşind în ultimele două săptămâni să scadă sub incidenţa de 3 cazuri de COVID-19 la o mie de locuitori.
În schimb, conform aceleiași decizii, în comuna Bunești, incidența a scăzut sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori, astfel că această comună a ieșit din „scenariul roșu”. În 30 noiembrie, în comuna Bunești (2.825 de locuitori), incidența era de 1,03 cazuri la 1.000 de locuitori.
La Brașov au fost raportate ieri184 de noi cazuri COVID. În țară, 199 de persoane au murit în ultimele 24 de ore din cauza infectării cu COVID 19, printre victime fiind și brașoveni, arată ultimul raport transmis ieri de Grupul de Comunciare Strategică. Doar 4.272 de noi cazuri de infectare au fost raportate ieri, în condițiile în care au fost realizate doar 14.588 de teste la nivel național. 1.259 de pacienți erau internați în secții ATI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române