-3.3 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Întreţinerea mobilei tapisate

Sfat Expres: Întreţinerea mobilei tapisate

Există trucuri care îi pot ajuta pe cei care doresc sã îşi menajeze cât mai mult timp mobila tapisatã. Sfaturile sunt utile pentru toţi cei care au scaune, fotolii sau canapele acoperite cu tapiserie, un detaliu care de multe ori ne dă serioase bătăi de cap.
În primul rând ar trebui sã nu se fumeze în casã, deoarece fumul se impregnează în ţesătura mobilierului. Este foarte dificil să scăpăm de mirosul de tutun, chiar dacă aerisim eficient şi chiar dacã folosim diferite odorizante de camera.
Mobilierul tapisat necesitã grijă şi atenţie sporită, trebuie aspirată des şi migălos, iar aspiratorul să aibă putere mai mare. Un ajutor de nădejde ar fi un aspirator performant, cu aburi, pentru a putea scăpa de praf şi de alergenii depuşi pe ţesături.
O dată pe an sau chiar la 6 luni, se poate apela la serviciile profesionale ale unei firme de specialitate, chiar dacămobila pare curatã şi bine întreţinută. O asemenea firma ştie mai bine ce soluţii sã folosească.
Atunci când apare o pată pe ţesătură, indiferent de originea sau de gravitatea ei, trebuie îndepărtată pe loc. Dacă aceea pată se va usca, efortul necesar pentru curăţare este mai mare, aşa că imediat trebuie intervenit cu apă călduţă şi detergent special, folosit în mod uzual pentru curăţare.
Razele solare reprezintã un inamic, deoarece calitatea ţesăturilor şi culorile vor avea de suferit. În acest caz, trebuie urmărită traiectoria razelor solare, iar mobila va fi aşezată în aşa fel încât sã fie protejatã.
Pot fi folosite cu succes şi husele în culorile ţesăturii pe mobilă, pentru a proteja ţesăturile autentice şi care vor fi mai uşor de scos şi de curăţat.
Pernele canapelelor şi ale scaunelor pot fi înlocuite periodic, în funcţie de necesitãţi. Ar putea reprezenta un avantaj, pentru cã astfel se pot schimba tonurile şi nuanţele.

sursă: www.sfaturiutile.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE