10.3 C
Braşov
AcasăSportDoliu în fotbalul brașovean! Călin Gane a fost înmormântat în cadrul...

Doliu în fotbalul brașovean! Călin Gane a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii restrânse

Autor: Adi MARICA

l Fostul mare fotbalist al Brașovului a fost condus pe ultimul drum ieri, la Cimitirul Bisericii Sf. Treime din Schei

Călin Gane, fostul mare fotbalist al Brașovului și U Cluj, a fost înmormântat, ieri, în Cimitirul Bisericii Sf. Treime din Schei. A fost o ceremonie restrânsă la care au participat doar cîțiva membri ai familiei. „Cel mai important lucru în viaţă este prietenia. Am fost prieteni în echipă, dar şi în afara terenului, iar această legătură ne-a legat de zeci de ani“, spunea Călin Gane în urmă cu câțiva ani în cadrul unei reuniuni de suflet a „stegarilor“. Călin Gane s-a născut pe 12 mai 1942, la Braşov. A jucat pentru Steagu’ în sezonul 1959/60 şi între anii 1963-1970. Gane a îmbrăcat și tricoul Universității Cluj între anii 1960-1963, iar cariera de fotbalist și-a încheiat-o la Metrom Brașov. Călin Gane a fost profesor de limba și literatura română și a predat la Colegiul „Andrei Șaguna“ din Brașov.

FOTO: Arhivă personală Constantin Oprea

Răpus de coronavirus

Călin Gane, unul dintre cei mai reprezentativi fotbaliști din istoria clubului FC Brașov, a încetat din viață, sâmbătă, la vârsta de 78 de ani. Fostul mare fotbalist la Brașovului, a fost răpus de coronavirus. „Gane a murit în spital răpus de coronavirus. A fost un mare fotbalist. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a spus Dorin Necula, fost coleg cu Gane la Steagu Roșu Brașov.

FOTO: Arhivă personală Constantin Oprea
„Doamne, ce detentă avea!“

Și Petre Cadar deplânge pierderea fostului său coleg de la Steagu Roșu Brașov. „Călin s-a confruntat cu mari probleme sănătate în ultimii ani. Îmi pare tare rău că nu am mai apucat să vorbim în ultima perioadă. A fost un fotbalist de mare valoare, un talent uriaș, care, din păcate, a avut mari probleme cu o accidentare la genunchi. A fost încurajat de Silviu Ploeșteanu să continue și a ajutat echipa în multe momente cu goluri antologice. Doamne, ce detentă avea! Am pierdut un coleg, dar și un prieten bun. Dumnezeu să te ierte, Călin!“, a spus Petre Cadar. Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române