16.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovAritmetica pandemiei: Rata de infectare cu Covid-19 la Brașov este...

Aritmetica pandemiei: Rata de infectare cu Covid-19 la Brașov este în ușoară scădere

l Spitalul regional, extinderea domeniului schiabil şi trenul metropolitan sunt principalele proiecte pentru care se va încerca atragerea de fonduri europene prin planul naţional de rezilienţă

- Advertisement -

Jocul cifrelor COVID, bazate pe aritmetica datelor raportate, ne pune în fața unei situații stranii la Predeal, unde incidența a scăzut la jum[tate peste noapte
Rata de infectare cu Covid-19 la mia de locuitori în ultimele 14 zile a scăzut ușor, ieri, la nivelul județului Brașov, de la 7,36 la 7,00 cazuri la mia de locuitori, conform raportului Direcției de Sănătate Publică Brașov. La Brașov au fost raportate ieri 215 noi cazuri de infectare cu COVID 19.
Și în municipiul Brașov rata de transmitere a SARS-CoV-2 a scăzut de la 9,70 cazuri COVID la mia de locuitori marți, la 9,28 cât a fost raportată ieri. Jocul cifrelor COVID, bazate pe aritmetica datelor raportate, ne pune în fața unei situații stranii la Predeal. Orașul care era marți în fruntea listei cu rata infectărilor, cu 11,92/1000, a raportat ieri, peste noapte, o rată înjumătățită la 5,86/1000.

9 morți în patru zile

În ultimele patru zile, de la ultima raportare a acestor date, la Brașov s-au înregistrat 9 decese,Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:
În cele 7 centre locale din județul Brașov de testare COVID-19 s-au prelucrat 96.007 teste, dintre care 736 teste în ziua de 24 noiembrie. Acestora li se adaugă testele recoltate în județul Brașov care au fost prelucrate la alte centre din țară.
■ 13.182 pacienți au fost declarați vindecați
■ 382 pacienți sunt internați în spitale, dintre care 28 la ATI.
■ 3.824 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu
■ 713 persoane sunt în carantină la domiciliu
■ 0 persoane în carantină instituționalizată
■ 432 persoane au decedat( față de 423 DE decese raportate duminică)
Precizăm că datele sunt în dinamică și pot suferi modificări la intervale scurte de timp.

- Advertisement -

Fără serbări la aprinderea luminițelor de Crăciun

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a emis miercuri o hotărâre ce conține mai multe recomandări privind iluminatul festiv. „Pentru a se evita generarea de aglomerații se recomandă ca activitățile prilejuite de aprinderea iluminatului ornamental cu ocazia sărbătorilor de iarnă să se realizeze fără public, iar în localitățile unde este posibil, activitățile să se realizeze secvențial, în etape, eventual pe diverse zone, fără a li se acorda un caracter festiv”, se arată în textul hotărârii.
În document se mai arată că și în perioada sărbătorilor, „comitetele locale pentru situații de urgență vor dispune măsuri specifice pentru respectarea cu strictețe a prevederilor legale în vigoare pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”. Prefectura Brașov a anunțat că textul acestei hotărâri este comunicat în cel mai scurt timp primăriilor din județul Brașov.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE