-0.6 C
Braşov
AcasăSanatateÎncă un vaccin: AstraZeneca anunță că vaccinul său anti-COVID are...

Încă un vaccin: AstraZeneca anunță că vaccinul său anti-COVID are o eficiență de 90%

Datele interimare ale studiilor clinice arată că vaccinul AstraZeneca contra noului coronavirus, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, poate avea o eficiență de circa 90% în cazul uneia dintre dozările testate, fără efecte secundare serioase. Anunțul a fost făcut ieri de AstraZeneca, potrivit Reuters.
Potrivit datelor din testele de fază finală efectuate în Marea Britanie și Brazilia, vaccinul a avut eficacitatea de 90% când a fost administrată o jumătate de doză la prima inoculare, urmată, după o lună, de o doză întreagă. O altă variantă testată a fost cea de administrare a două doze complete la o lună distanță, aceasta având o eficacitate de 62%. Analiza combinată a celor două variante de dozare a generat o eficacitate medie de 70%. Ambele rezultate obținute sunt relevante statistic, a precizat compania.

”Eficacitatea și siguranța vaccinului confirmă că va fi deosebit de eficient contra Covid-19“

”Eficacitatea și siguranța vaccinului confirmă că va fi deosebit de eficient contra Covid-19 și va avea un impact imediat asupra acestei situații de urgență medicală publică”, a spus Pascal Soriot, directorul executiv al AstraZeneca, într-un comunicat de presă.
Niciunul dintre cei vaccinați în cadrul testelor clinice nu a fost spitalizat și nici nu a făcut vreo formă gravă a bolii.
Potrivit datelor prezentate, niciunul dintre cei vaccinați în cadrul testelor clinice nu a fost spitalizat și nici nu a făcut vreo formă gravă a bolii. Compania a anunțat și că face progrese mari privind procesul de fabricație și va putea produce 3 miliarde de doze anul viitor. Matt Hancock, ministrul britanic al sănătății, a spus că este o ”veste extraordinară”: ”Aceste date arată că vaccinul, în doză corectă, poate avea o eficiență de până la 90%”.

„Avem un vaccin eficient ce va salva multe vieți“

Ce spune profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group și supraveghetor șef al testelor clinice pentru vaccinul Oxford: „Aceste concluzii arată că avem un vaccin eficient ce va salva multe vieți. Un lucru îmbucurător este că am descoperit că una dintre dozările testate ar putea avea o eficiență de circa 90% și dacă această dozare este folosită ar putea fi vaccinați mai mulți oameni cu stocurile de vaccin pregătite. De asemenea, avem un vaccin care va fi ușor de distribuit dacă este stocat la temperatura frigiderului și îl putem duce în orice colț al lumii. Deja este fabricat în 10 locuri din lume pentru a ne asigura că acest lucru se va întâmpla” Aceste rezultate prezentate de producătorul farma britanic reprezintă o nouă victorie în lupta contra pandemiei care a ucis aproape 1,4 milioane de oameni.

În prima fază, UE va dispune de 1,2 miliarde de doze de vaccin anti-Covid

Pfizer şi BioNTech au anunţat, în urma unei analize finale, că vaccinul lor pentru Covid-19 are o eficacitate de 95% de prevenire a infectării.
De asemenea, compania de biotehnologie Moderna a anunţat că, potrivit rezultatelor preliminare ale studiului său clinic de fază a treia, vaccinul său pentru noul coronavirus are o eficacitate de 94,5%.
Comisia Europeană a mai încheiat acorduri cu companiile AstraZeneca, CureVac, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV și BioNtech-Pfizer. De asemenea, există discuții preliminare cu compania Moderna. În prima fază, Uniunea Europeană ar urma să dispună de 1,2 miliarde de doze de vaccin anti-Covid pentru o populație de 448 de milioane de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE