-0.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovFostul viceprimar al municipiului Braşov este consilier la cabinetul primarului Allen Coliban

Fostul viceprimar al municipiului Braşov este consilier la cabinetul primarului Allen Coliban

l Primarul Allen Coliban spune că l-a ales pe Laszlo Barabas pentru una dintre funcţiile de consilier pentru că acesta „cunoaşte memoria fiecărei borduri din acest oraş” şi că deţine multe cunoştinţe tehnice, prin pregătirea şi experienţa sa

Fostul viceprimar al municipiului Braşov, Laszlo Barabas, este, așa cum Monitorul Expres a anunțat deja de săptămâna trecută, unul dintre cei cinci consilieri personali de la cabinetul noului edil, Allen Coliban. Acesta a fost primul dintre consilierii pe care noul edil l-a angajat, însă ultimul anunţat, şi asta „în trecere” în cadrul unui „Jurnal de primar” pe pagina de FaceBook a lui Allen Coliban. Primarul, care încă de la începutul mandatului său, dar şi înainte, a profitat de fiecare ocazie pe care a avut-o pentru a vorbi de „depolitizarea administraţiei publice”, spune că a apelat la serviciile inginerului Laszlo Barabas (ex-candidat UDMR) pentru a avea acces mai facil la „memoria instituţională” a Primăriei Braşov.

„Cunoaşte istoria fiecărei borduri din acest oraş”

Primarul Allen Coliban spune că l-a ales pe Laszlo Barabas pentru una dintre funcţiile de consilier pentru că acesta „cunoaşte memoria fiecărei borduri din acest oraş” şi că deţine multe cunoştinţe tehnice, prin pregătirea şi experienţa sa. De altfel, se pare că Barabas va lucra mai mult cu viceprimarul Sebastian Rusu, căruia i-au fost delegate mai multe departamente tehnice din Primărie. „Deși este membru altui partid, mi-a fost recomandat de către mai mulți oameni drept un profesionist. El provine dintr-un domeniu tehnic, are experiență în mediul privat și a fost director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov. Cât timp a fost viceprimar a avut atribuții delegate pe zona tehnică”, a declarat Allen Coliban.

Doi consilieri de la Filarmonica Braşov

Conform legislaţiei, primarul Allen Coliban are dreptul să angajeze la cabinetul său un număr de şase consilieri pe diferite domenii unde consideră că are nevoie de sprijin. În prezent el a acoperit cinci dintre aceste posturi. Cel de al şaselea colaborator este Bogdan Micu, iar el va oferi în continuare consiliere pe diferite proiecte în desfăşurare în municipiul Braşov, însă, la fel ca şi în perioada mandatului de primar al lui George Scripcaru, din postura de voluntar. Ceilalţi patru consilieri personali de la cabinetul primarului Coliban sunt Nicoleta Cîrjan, pe comunicare, despre care edilul spune că îl ajută la „organizarea fluxurilor de informaţii”, artiştii Horia Mihail şi Dragoş Dumitriu şi poliţistul pensionar Radu Dascălu. Nicoleta Cîrjan a ajuns la cabinetul primarului direct din staff-ul de campanie electorală al lui Allen Coliban, unde a fost unul dintre cei mai activi membri, coordonând echipele de comunicare, atât online cât şi offline, după cum a precizat Allen Coliban. Pianistul Horia Mihail, creatorul festivalului TAMTAM şi coordonator al evenimentului „Pianul călător”, a fost ales consilier pentru a sprijini Municipalitatea în revigorarea culturii locale şi în crearea unei strategii pe trmen mediu şi lung, în timp ce Dragoş Dumitriu  este consilier al primarului, pentru a putea ocupa, în continuare, prin detaşare, postul de manager interimar al Filarmonicii, până la organizarea unui concurs. Radu Dascălu, pensionar din Poliţia Braşov a fost angajat la cabinetul primarului având ca atribuţie principală reorganizarea Poliţiei Locale a municipiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE