1.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDe joi: Și linia 9 va fi deservită de un autobuz electric

De joi: Și linia 9 va fi deservită de un autobuz electric

l Reprezentanţii RATBV, până la sfârșitul acestui an operatorul de transport public din Braşov şi zona metropolitană va recepționa și va pune în circulație încă opt autobuze electrice

Începând de joi, pe linia 9 de transport public din Braşov va începe să circule un autobuz electric, care a fost livrat de curând în cadrul contractului de achiziţie pe care RATBV l-a semnat cu SOR.
Linia 9, pe traseul Rulmentul – Coresi – Independenţei – Municipal şi retur, este cea de a şaptea pe care circulă autobuze electrice, în municipiul Braşov.

Autobuzele electrice SOR au parcurs până acum 265.000 de kilometri în Braşov

Potrivit reprezentanţilor RATBV, până la sfârșitul acestui an operatorul de transport public din Braşov şi zona metropolitană va recepționa și va pune în circulație încă opt autobuze electrice, astfel că utilizatorii sistemului de transport public de călători din municipiul Brașov vor beneficia de serviciile a 25 de autobuze electrice noi. De când au fost livrate și date în exploatare, autobuzele electrice SOR au parcurs în municipiul Brașov circa 265.000 de kilometri, ele contribuind atât la scăderea cantității de noxe emise în aer, cât și la creșterea calității serviciului de transport oferit de RATBV, spun reprezentanţii operatorului.

Autobuze electrice circulă pe 15, 22, 23B, 32, 34 şi 36

La ora actuală, pe traseele cu indicativele 15, 22, 23B, 32, 34 și 36 circulă autobuze electrice produse de firma SOR Libchavy s.r.o., din Cehia, mijloace de transport cu o lungime de 12 metri, cu câte 3 uși duble, podea joasă integral, rampă acces persoane cu dizabilități, suspensie cu înclinare la bordură, aer condiționat, computer de bord pentru managementul rutei, 3 validatoare contactless, panouri electronice pentru afișare destinație. De asemenea, autobuzele sunt prevăzute cu aer condiționat, sistem de supraveghere video exterior/interior autobuz (7 camere video / vehicul), sistem automat de numărare a pasagerilor, sistem de diagnosticare și colectare parametri vehicul, sistem audio și de comunicație șofer – dispecerat. Ele sunt dotate cu motor electric de tracțiune amplasat central, putere nominală: 160 kW, cu recuperarea energiei la frânare și baterii de tracțiune cu o capacitate de 263 kWh, autonomie minim 200 km. Garanția este 5 ani sau 500.000 km (condiția care se îndeplinește prima), inclusiv pentru bateriile de tracțiune. În cadrul primului contract încheiat de Primăria Municipiului Brașov cu producătorul SOR din Cehia, în valoare de 75.550.720,00 lei fără TVA, este prevăzută livrarea la Brașov a 32 de autobuze electrice, iar în cadrul celui de-al doilea contract, livrarea a încă 20 de autobuze 100% electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE