-3.3 C
Braşov
Acasă Comunicate Poliția Brașov: Spuneți NU violenței domestice!

Poliția Brașov: Spuneți NU violenței domestice!

Victimele violenței domestice care decid să iasă din relațiile abuzive, sau persoanele apropiate victimelor care doresc să ajute, au la îndemână un nou instrument digital gratuit – Aplicația Bright Sky România, care oferă asistență și informații utile în astfel de cazuri. Este destinat atât specialiștilor, cât și persoanelor care sunt în căutare de informații referitoare la violența domestică, siguranța în mediul on-line, hărțuirea.

Cele mai accesate funcții ale aplicației sunt:
• căutarea celui mai apropiat serviciu de asistență;
• completarea chestionarului de evaluare a riscului;
• ghidul de siguranță online;
• căutarea de informații generale din meniul aplicației (cauzele și consecințele violenței domestice, ordinul de protecție).

Totodată, aceasta dispune de o funcție – jurnal care are rolul de a ajuta potențialele victime în strângerea dovezilor (poze, mesaje necesare documentării abuzului).
Reamintim că aplicația a fost dezvoltată și adaptată pentru România în cadrul unui parteneriat al Fundației Vodafone România cu Poliția Română (prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității), Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania. Bright Sky RO este disponibilă în AppStore și Google Play store, în limbile română, engleză și maghiară, indiferent de rețeaua de telefonie mobilă, pe dispozitivele Android sau cu sistem de operare IOS.

  Dacă sunteți în situația să fiți martorul unei agresiuni în familie, Poliția Brașov vă recomandă să aveți în vedere următoarele:
• dacă ați auzit țipete, certuri, sau chiar surprindeți episoade de agresiune fizică/psihică, sfătuiți victima să solicite ajutor instituțiilor responsabile și sunați la 112 pentru a anunța cele întâmplate.
• În cazul în care sunteți martor al unui episod de violență în familie, alegeți-vă cu mare atenție reacția față de agresor! Nu ripostați cu violență în cazul în care asistați la un act de agresiune în familie și doriți să luați apărarea victimei.
• Informați victima sau reamintiți-i de posibilitatea de a cere emiterea unui ordin de protecție provizoriu (poliția îl poate emite pe loc pe o durată de 5 zile) sau a unui ordin de protecție (instanța îl poate emite pe o durată de până la 6 luni).

Nu așteptați să fie prea târziu!
Sunați la 112!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Dinamovistul Magaye Gueye, petrecere în jacuzzi, într-un hotel din Poiana Brașov, cu două femei

Atacantul francez al lui Dinamo, Magaye Gueye, n-a evoluat în meciul de miercuri cu FC Hermannstadt, dar a petrecut, în Poiana Brașov, în compania...

45,5% dintre profesorii și învățătorii brașoveni vor să se vaccineze anti COVID

Inspectoratul Școlar Județean Brașov a finalizat statistica personalului din învățământul preuniversitar care își exprimă disponibilitatea privind vaccinarea anti COVID-19 Urmare a solicitării Ministerului Educației,...

Protest pe schiuri, în Poiana Brașov

„ Tăiați pensiile speciale, nu pădurile! ”, este sloganul sub care va avea loc mâine în Poiana Brașov un protest pe schiuri. Comunitatea Declic...

Școlile se redeschid din 8 februarie

l În cazul învăţământului universitar, decizia se va lua la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ieri,...

COMENTARII RECENTE

Murdărie mai repede decat curatenie on Zile de iarnă: Cum se curăță zăpada în Brașov
tudor dimulescu on S-a întâmplat la 21 decembrie