17.5 C
Braşov
AcasăCititori(P) Cum alegi cel mai practic fotoliu de masaj

(P) Cum alegi cel mai practic fotoliu de masaj

Anul 2020 a demonstrat că este înţelept să ai la dispoziţie în propria casă servicii de care înainte te bucurai în alte medii. Tehnica masajului este utilă ca tratament terapeutic, procedură de recuperare sau măsură de relaxare. Pentru perioadele când mobilitatea este restricţionată sau pur şi simplu pentru o disponibilitate permanentă în confortul locuinţei tale, soluţia este să-ţi instalezi un fotoliu de masaj. Înainte de a cumpăra un astfel de produs trebuie să ţii cont de câteva lucruri.

- Advertisement -

Criterii principale

În primul rând trebuie să ştii pentru ce vei folosi scaunul de masaj. Dacă această investiţie este parte a unui proces de recuperare fizică, vei avea nevoie de expertiza medicului sau specialistului care te tratează. În schimb, dacă îl foloseşti doar pentru ca să te menţii în formă şi să beneficiezi de toate avantajele pe care ţi le oferă, este suficient să încerci această experiență. Un sfat de la prieteni și cunoștințe cu privire la un anumit tip de scaun de masaj te poate ajuta să alegi modelul potrivit.

Terapeutic

- Advertisement -

Dacă vei folosi scaunul de masaj ca parte a unei terapii de ameliorare a unei condiţii medicale sau chiropractice, trebuie să alegi un model care tratează acea parte a corpului tău care îţi pune probleme. Când vine vorba despre masaj terapeutic, primul gând zboară către ameliorarea durerilor de spate. Pe lângă aceasta, dispozitivul este util şi în tratarea durerilor de umeri, gât şi picioare, corectarea posturii şi îmbunătăţirea tensiunii arteriale.

Relaxare

Nu doar oamenii bolnavi au nevoie de masaj. O sesiune de câteva minute te poate ajuta să te detensionezi şi să te relaxezi la începutul sau la finalul unei zile lungi de lucru. Tot de relaxare ţin şi caracteristicile de confort ale scaunului, în funcţie de care poţi alege un model simplu sau unul compatibil cu cele mai noi tehnologii. Din punct de vedere al confortului, senzaţia pe care ţi-o oferă scaunul de îndată ce te-ai aşezat este esenţială. Dacă te simţi bine, beneficiile procedurilor sunt un bonus binemeritat.

Caracteristici

O altă întrebare la care trebuie să răspunzi înainte de a te opri în faţa unui anumit model este dacă îl vei folosi singur sau îl vei împărţi. Atunci când cumperi un scaun de masaj pentru toată familia trebuie să alegi dimensiunile potrivite tuturor. Intensitatea mişcărilor este la fel de importantă şi, pentru a mulţumi pe toată lumea, este important să fie reglabilă, cu trepte de viteză. Tehnicile de masaj intră în aceeaşi categorie. Chiar dacă vei fi singurul beneficiar, poţi dori la un moment dat să schimbi mişcările de frământare cu cele de rulare sau tapotare, Shiatsu sau una dintre cele 80 de modalităţi recunoscute de masaj.

Forma scaunului

Cele mai multe fotolii de masaj se împart în două categorii în funcţie de forma pe care o adoptă corpul tău atunci când te aşezi: litera S sau litera L. Scaunul în forma literei S acoperă întreaga coloană vertebrală şi se concentrează pe anumite zone ale spatelui. Fotoliul în formă de L pune mai mult accent pe poziţia corectă a corpului aşezat, concentrându-se pe segmentul înclinat la 90 de grade, asemănător cu această literă, de la partea lombară până la gât.

Înălţimea şi greutatea personală sunt aspecte de care trebuie să ţii cont atunci când alegi un fotoliu de masaj. Nu te poţi aştepta să te simţi comod într-un scaun în care nu încapi. Unele modele îţi avantajează statura, altele te pot pune în dificultate. Ultimul, dar nu cel din urmă criteriu este bugetul. Masajul la domiciliu nu mai este în zilele noastre un lux, însă implică un anumit efort financiar.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE