9.1 C
Braşov
AcasăCititoriE bine de știut: Cum te comporţi cu oamenii toxici

E bine de știut: Cum te comporţi cu oamenii toxici

Exista un tip de oameni, care cu comportamentul lor negativ, conştient sau inconştient se folosesc de caracterul sau dispoziţia ta schimbătoare pentru a te manipula. Astfel de oameni îţi otrăvesc constant şi insistent viaţa.

Lasă-i în trecut
Daca ai în jurul tău oameni ce impun altora atmosfera lor distrugătoare, atunci ar trebui să-i eviţi. Şi dacă insistent îţi otrăvesc viaţa, iar rabdarea nu-i influenţează atunci întreabă-te – oare îţi trebuie astfel de persoane în viaţa ta? Când îţi vei curăţa vecinătatea de astfel de persoane, vei rămâne surprins cât de uşor se respiră.

Nu mai pretinde că felul în care ei se comportă e normal
Dacă nu vei fi atent, oamenii toxici neapărat se vor folosi de comportamentul lor pentru a obţine ceea ce-şi doresc de la tine Oamenii toxici niciodată nu se vor schimba. Nu ar trebui să-i tolerezi.

Spune-i toate acestea
Unii oameni sunt capabili de orice pentru a-şi atinge obiectivele – să-ţi ia banii, bunurile, să umilească, să-şi bată joc, să dea vina pe tine etc. Multe dintre aceste persoane ştiu că fac rău. Doar că, în jurul acestor oameni sunt persoane care preferă să tacă, până când se va găsi cineva suficient de curajos şi va spune tot ce gândeşte despre ei. Fii tu această persoană.

Insistă tu!
Lasă-i să înţeleagă că nu poţi fi insultat sau umilit. Iar dacă ai încercat să-i faci să înţeleagă, iar ei sunt de neclintit, pur şi simplu lasă-i şi ignoră-i.

Nu lua comportamentul lor toxic pe seama ta
Cei mai mulţi oameni toxici încearcă să provoace în interlocutor sentimentul de vinovaţie, să-l convinga ca el a făcut ceva greşit. Nu permite acestui lucru să se întâmple cu tine. Nu pune totul la inima, doar atunci poţi câştiga adevărata libertate. Aceşti oameni îşi varsă negativismul nu doar pe tine, ci pe toţi cei din jurul lor. Chiar dacă îţi pare că e un conflict personal – de obicei nu e aşa. Ceea ce spun şi fac aceţti oameni, în realitate se refera doar pe ei.

Oferă-ţi timp pentru a te odihni de oamenii toxici

Dacă eşti nevoit să trăieşti sau să lucrezi cu o persoana toxică, încearcă să-ţi faci suficient timp pentru a te relaxa, a te odihni, pentru a-ţi restabili puterile. Având de a face cu astfel de oameni e foarte obositor, iar dacă vei fi neatent atunci veninul lor îţi poate pătrunde în suflet, de aceea meriţi timp doar pentru tine.
(sursă: www.elle.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române