-5.9 C
Braşov
AcasăCititori8 sfaturi pentru a trece examenul auto din prima

8 sfaturi pentru a trece examenul auto din prima

Examenul pentru permisul auto este format din două probe care, în mod evident, trebuie să fie trecute pentru a se obţine permisul. Este vorba despre proba teoretică şi proba practică. Specialiştii de la ChestionareAuto.ro oferă 8 sfaturi importante care să ajute elevii şcolilor de şoferi să promoveze aceste două probe din prima.

Cât mai multe chestionare auto rezolvate
Pentru pregătirea în ceea ce priveşte proba teoretică se recomandă rezolvarea de chestionare auto DRPCIV. Aceste chestionare sunt actualizate şi imita foarte bine ceea ce se întâmplă în timpul susţinerii probei teoretice. De asemenea, ele sunt formate din întrebări care se vor găsi şi în timpul examenului, ceea ce înseamnă că elevul se va familiariza atât cu modul de desfăşurare al probei, cât şi cu răspunsurile şi specificul întrebărilor.

Codul rutier şi alte cărţi auto informative sunt surse de căpătâi
Chiar dacă pare o activitate plictisitoare, Codul Rutier trebuie să fie parcurs cel puţin o dată înainte de a începe rezolvarea de chestionare online. Acesta este cel care pune bazele teoretice pentru rezolvarea testelor. În absenţa informaţiilor pe care le include, rezolvarea chestionarelor se va face pe baze pur intuitive, iar răspunsurile vor fi memorate mecanic, ceea ce nu este recomandat pentru rezultate pe termen lung. Codul nu trebuie să fie memorat şi nici învăţat pe dinafară, nu trebuie conspectat şi nici scris din nou de mână. Învăţatul pentru şcoala de şoferi nu seamănă cu învăţatul pentru examenele din tipul ciclurilor primare sau superioare de învăţământ. Codul trebuie înţeles şi aplicat în diverse situaţii expuse de întrebările din teste.

Analizarea răspunsurilor greşite din teste auto

Atunci când elevul rezolva chestionare online, poate greşi teste auto din cauza numărului mare de răspunsuri greşite. Partea bună este că în momentul în care oferă un răspuns greşit la o întrebare, elevul poate citi sub test şi explicaţia pentru care variantă aleasă nu este cea corectă şi pentru care una sau mai multe variante sunt cele corecte. Citind aceste explicaţii, elevului îi este mult mai uşor să îşi dea seama unde şi de ce a greşit.

Pregătirea emoţională pentru examenul auto elimină o parte din stres
Tot cu ajutorul chestionarelor, elevul se poate pregăti emoţional pentru examenul auto. Sunt anumite aspecte care ţin de acest examen ce pot să afecteze emoţional chiar şi cele mai puternice persoane. Faptul că persoană implicată va afla răspunsul pe loc şi va vedea în timp real când a greşit un răspuns, poate fi demoralizant.
Elevul va începe astfel să calculeze câte întrebări i-au mai rămas pentru a trece examenul, îşi va pierde concentrarea şi va începe să facă greşeli. Sunt persoane care se pierd atât de tare încât răspund greşit chiar şi la cele mai uşoare întrebări. Rezolvând chestionare, această problemă dispare pentru că elevul simulează zilnic modul de desfăşurare al examenului.

Comunicarea eficientă cu instructorul
Pentru ambele probe ale examenului auto este necesar că elevul să comunice în mod eficient cu instructorul. În momentul în care elevul are întrebări, despre partea teoretică sau despre partea practică, ar trebui să întrebe cu încredere, fără să îi fie teamă de reacţiile instructorului. Acesta este plătit pentru a fi acolo şi pentru a oferi ajutorul necesar elevului.
Există şi situaţii în care elevul poate fi dus în anumite situaţii din trafic pentru a înţelege mai bine răspunsul la întrebarea lui. De asemenea, la întrebările despre mecanică instructorul poate explica cu exemple elevului anumite aspecte şi informaţii.

Atenţie! Atenţie! Atenţie!
Cuvântul „Atenţie!” urmăreşte elevul pe tot parcursul şcolii de şoferi şi ulterior în viaţa de conducător auto. Elevul trebuie să fie atent la modul în care rezolva chestionarele, la toate explicaţiile profesorului de legislaţie şi la toate explicaţiile oferite de instructor, la drum, la pietoni şi la recomandările poliţistului în timpul examenului. Atenţia nu trebuie să îl părăsească pe elev nici după ce obţine permisul de conducere şi se poate considera conducător auto cu acte în regulă, pentru că este singurul element care va face diferenţa între o călătorie sigură şi una periculoasă.

Parcările sunt importante
Pentru că din diferite motive tehnice la examen sunt solicitate parcări simple, elevul are tendinţa de a nu mai învaţa să parcheze corect. În viaţa de şofer, acest lucru se va dovedi problematic pentru că începătorul va avea tendinţa de a lăsa maşina în diverse poziţii care vor încurca traficul sau pur şi simplu nu va mai conduce de teamă parcărilor;

Ore de condus în diverse condiţii
Prin condiţii diverse se înţeleg diferite situaţii climatice, condusul în exteriorul şi în interiorul oraşelor, condusul pe timp de zi şi de noapte. Este posibil că elevul să nu aibă ocazia să conducă pe zăpadă dacă face şcoala vară, însă poate aranja cu instructorul să conducă pe o ploaie torenţială sau pe ceaţă. De asemenea, condusul pe timp de zi şi pe timp de noapte este foarte important, chiar dacă examenul are loc ziua, deoarece după ce va obţine permisul, elevul trebuie să ştie la ce să se aştepte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE