16.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLuptă inegală cu coronavirusul la Brașov: Toate paturile ATI pentru ...

Luptă inegală cu coronavirusul la Brașov: Toate paturile ATI pentru pacienți COVID sunt ocupate

l Cele 28 de paturi de la ATI de la Județean sunt în acest moment ocupate şi asigură toate terapie cu oxigen prin intubare

- Advertisement -

Toate cele 28 de paturi de la ATI sunt în acest moment ocupate şi asigură terapie cu oxigen, prin intubare. Precizarea a fost făcută de către directorul Direcţie de Sănătate Publică Braşov, dr. Andrea Neculau, care a declarat că toate aceste paturi sunt de ATI „clasic”. Precizarea vine în contextul în care până nu demult, jumătate din aceste paturi erau de terapie intensivă intermediară (non-invazivă). „Conducerea spitalului a suplimentat resursa umană pentru secţia modulată de ATI, a mai venit cineva prin detaşare de la Făgăraş, iar acum toate paturile funcţionează pentru terapie cu oxigen, prin intubare”, a declarat dr. Andrea Neculau.

Paturi de ATI există la Braşov, Făgăraş şi, în curând, la Săcele

De asemenea, în judeţ există alte câteva paturi de ATI, pentru pacienţii cu COVID-19, care necesită terapie cu oxigen. Două dintre ele sunt la Spitalul municipal „Aurel Tulbure” din Făgăraş, care oferă ventilare non-invazivă, două paturi sunt la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Aurel Sbârcea” din Braşov şi alte două, la Spitalul Clinic de Copii din Braşov. Dr. Andrea Neculau adaugă, de asemenea, că există alte cinci paturi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioane din Braşov şi ele vor începe să funcţioneze, în coordonarea unui medic specialist, imediat de vor primi avizele solicitate de către DSP la Ministerul Sănătăţii. Alte două paturi sunt în curs de pregătire la Spitalul municipal din Săcele, ele urmând a funcţiona cu sprijin de la Spitalul municipal Codlea, din punct de vedere al resursei umane.

- Advertisement -

Secţia de ATI COVID de la Tractorul are nevoie de resursă umană

 Pe de altă parte, la Braşov este în continuare în discuţie, amenajarea unei secţii ATI pentru pacienţii COVID, la pavilionul Tractorul al Spitalului Clinic JUdeţean de Urgenţă Braşov. Potrivit dr. Andrea Neculau, coordonatoarea DSP Braşov, termenul înaintat de directorul unităţii medicale, pentru punerea în funcţiune a acestei secţii, cu 20 de paturi este data de 23 noiembrie. O problemă care rămâne însă în continuare pe agenda autorităţilor, pentru a fi rezolvată este cea a personalului specializat în ATI. Iar directorul DSP Braşov spune că a făcut deja de mai multă vreme demersurile necesare pe lângă Ministerul Sănătăţii. „23 noiembrie este termenul înaintat de directorul Spitalului Judeţean pentru paturile de ATI de la Tractorul, din punct de vedere al funcţionalităţii. Am transmis deja către Minister nevoia noastră de personal, penru că există posibilitatea de detaşare prin programul Spitalului Gerota. Noi nu o să avem cum să susţinem această secţie cu personal din judeţ. Dacă primim sprijin, putem porni, pentru că administrativ – ca şi construcţii, autorizare, suntem în grafic”, a precizat dr. Andrea Neculau.

„În acest moment, nu ar trebui să existe pat şi loc într-un spital care să nu aibă acces la oxigen“

„Este un efort continuu de a îmbunătăţi accesul la oxigen, nu numai pe paturile ATI. Presiunea pe care am transmis-o, am pus-o pe toate spitalele a fost să crească numărul de paturi la care există gură de oxigen şi acest lucru creşte în fiecare zi. Practic, în acest moment, nu ar trebui să existe pat şi loc într-un spital la care să nu aibă acces la oxigen, pentru că, în acest moment, în spital (…) ar trebui să ajungă doar pacienţi cu simptome severe. Este un moment foarte dificil şi sunt foarte multe situaţii zilnice în care pacienţi din UPU nu-şi găsesc locul în spitalele noastre şi sunt transferaţi către alte judeţe. De aceea, invitaţia avansată tuturor spitalelor este ca, pe secţiile tampon, unde sunt pacienţii suspecţi, până la identificarea unui loc, să fie reţinuţi. Practic, trebuie reţinut faptul că, în toate spitalele din Braşov, se îngrijesc pacienţi COVID”, a explicat Neculau.

24 de decese COVID în trei zile la Brașov

711 de pacienți COVID 19 au fost declarați vindecați de la ultima raportare care a fost în data de 8 noiembrie. Tot în ultiele trei zile, au fost înregistrate din păcate 24 de decese în județul Brașov.
Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezenta ieri astfel:
■ 9.557 pacienți au fost declarați vindecați
■ 375 pacienți sunt internați în spitale, dintre care 28 la ATI.
■ 2.901 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu
■ 1.016 persoane sunt în carantină la domiciliu
■ 0 persoane în carantină instituționalizată
■ 346 persoane au decedat. (24 de decese înregistrate în ultimele 3 zile)

Pentru a treia zi, o rată de infectare peste 6

Municipiul Brașov a avut ieri, pentru a treia zi consecutiv, o rată de infectare peste 6, ieri 6,14 îmbolnăviri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Doar localitatea Hoghiz a mai avut ieri în județul Brașov o indicență a cazurilor de COVID-19 peste 6. Alte cinci localități-Sânpetru, Prejmer, Hărman, Ghimbav și Bod-au avut o rată a îmbolnăvirilor mai mare de 5. La polul opus, trei localități- Augustin, Crizbav și Vama Buzăului- au raportat ieri zero incidență pentru cazurile de COVID-19 la mia de locuitori.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina