16.9 C
Braşov
AcasăNationalApel la Guvern pentru Târgul de Crăciun

Apel la Guvern pentru Târgul de Crăciun

l Ideea primarului Allen Coliban de organizare a unei ediţii exclusiv online a Târgului de Crăciun a fost considerată de către comercianţi ca fiind neviabilă
l Primarul Brașovului și edilii din Sibiu, Cluj și Timișoara vor cere premierului o derogare pentru organizarea tradiționalelor Târguri de Crăciun

- Advertisement -

Primăria municipiului Braşov a purtat o discuţie cu comercianţii interesaţi să participe la Târgul de Crăciun care se desfăşoară în fiecare an în perioada sărbătorilor pentru a găsi soluţii de organizare în condiţii de siguranţă a evenimentului. La discuţie au participat, pe lângă primarul Allen Coliban, şi reprezentanţii celor 26 de producători şi comercianţi care vor să participe la târg dar şi consilierii locali Bogdan Bart şi Andrei Oniga.

Propunere: Târg de Crăciun cu distanţare fizică, în Centrul Istoric

În urma discuţiei a fost propusă organizarea târgului în toată Piața Sfatului, fără a mai exista căsuțe apropiate. O altă propunere făcută a vizat o zona și mai mare, respectiv, organizarea lui, pe lângă Piața Sfatului, și în celelalte piațete din centrul istoric, cum ar fi Piața Brassai, Piața Enescu, Piața Sf. Ioan, sau chiar pe strada Republicii și M. Weiss, în Livada Poștei. În felul acesta s-ar crea un circuit al Târgului de Crăciun. Alte propuneri au vizat măsurile de siguranță pe care fiecare expozant le poate lua: să monteze o barieră transparentă (geam sau plexigas) între el și clienți, clienții să aibă la dispoziție dezinfectant și măști de rezervă iar anunțurile cu regulile privind prevenirea răspândirii bolii să fie afișate la vedere dar şii utilizarea, în principal, a plății cu cardul, iar expozanții să realizeze săptămânal o nebulizare profesională a interiorului căsuței și a mărfii.

Comercianţii nu văd cu ochi buni un târg online

Pe de altă parte, ideea primarului Allen Coliban de organizare a unei ediţii exclusiv online a Târgului de Crăciun a fost considerată de către comercianţi ca fiind neviabilă. În schimb, evenimentele artistice aferente unui astfel de târg, concerte, colinde, se pot desfășura on-line și pot completa cu succes acest târg. În zilele următoare, primarul Coliban va avea noi discuții cu prefectul Cătălin Văsii, dar și cu primarii din orașele care organizau în mod tradițional astfel de târguri – Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara – pentru a merge cu o propunere comună către premierul României, în care să prezinte toate măsurile pe care autoritățile publice le vor lua, astfel încât aceste târguri să nu prezinte nici un risc de răspândire a virusului. Totodată, participanții la această întâlnire vor mai completa, în perioada următoare, lista de propuneri pentru creșterea siguranței desfășurării acestui târg.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina