13.4 C
Braşov
AcasăSportACS SR Brașov. Ioan Naghi e tranșant: „E nevoie de jucători“

ACS SR Brașov. Ioan Naghi e tranșant: „E nevoie de jucători“

Ioan Naghi este cel mai experimentat antrenor din staff-ul tehnic al ACS SR Brașov. Naghi (66 de ani) lucrează alături de Liviu Nicolae şi Dan Bona, iar experienţa acestuia atârnă greu în luarea deciziilor.

- Advertisement -

„Trebuie să spunem adevărul“

Fostul mare fotbalist al Brașovului spune că, în vară, ACS SR Brașov a fost în pragul desființării. „Cred că toată lumea ştie cum am început pregătirile în această vară. Această echipă era în pragul desfiinţării. Mai erau doar câţiva jucători, dintre cei vechi, din sezonul trecut. Asta era situaţia. Norocul a fost că a s-a schimbat ceva, Ciprian Jurubescu a venit ca manager general şi au venit jucători de la Colţea. Altfel, nu aveam nici măcar teren unde să ne antrenăm. A fost salvarea, altfel cred că această echipă era gata. Asta e părerea mea. În condițiile date, cu o formație nouă, fără o perioadă de pregătire în vară, cred că am avut un parcurs bun. Este clar că se putea şi mai bine, dar cred că nu am dezamăgit. Despre viitor este greu de vorbit. Depinde de anumiţi factori. Este clar că un singur om nu poate ţine această echipă. Îi este greu şi lui. Trebuie să spunem adevărul. Pentru a progresa este nevoie de jucători. Trebuie găsiţi oameni care să se implice. La fel, autorităţile locale ar avea un rol foarte important. Văd că noul primar este deschis şi asta ne bucură. Vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Ioan Naghi pentru pagina de facebook a clubului brașovean.

Școlit la Coverciano

Tehnicianul „stegar” a urmat, la începutul anilor 90, cursurile celebrei şcoli de antrenori de la Coverciano (Italia). „Am avut o oportunitate. Din ţările socialiste se trimiteau la Coverciano câte 2-3 antrenori tineri şi am avut şansa să merg alături de Gino Iorgulescu şi Sorin Cârţu. O experienţă fantastică. Este clar cea mai valoroasă şcoală de antrenori din lume. Mi-a plăcut că noi, cursanţii, eram şi antrenori şi jucători, adică noi şi executam ceea ce pregăteam”, a spus Naghi. Despre situația actuală a antrenorilor din România, Ioan Naghi o spune direct: „nu poți reuși ca antrenor dacă nu ai spate“. „În România, ca antrenor, nu poţi reuși doar pe cunoştinţe, trebuie să ai şi spate. Se vede şi în ziua de astăzi”, a spus Naghi.

- Advertisement -

„Căutăm fundași centrali cu lupa“

Reputatul tehnician brașovean a identificat și o mare problemă a fotbalului românesc, lipsa fundaşilor centrali. „Nu mai vrea nimeni să fie fundaş, toţi copiii vor să fie mijlocaşi sau atacanţi, să dea goluri. Pe vremea în care eram eu jucător erau o grămadă de fundaşi de valoare, acum îi căutăm cu lupa. Este o mare problemă a fotbalului românesc, care ar trebui rezolvată”.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina