6.7 C
Braşov
AcasăInternationalSUA are un nou președinte. Joe Biden: „Trebuie să refacem sufletul Americii”

SUA are un nou președinte. Joe Biden: „Trebuie să refacem sufletul Americii”

l În timp ce toată America și liderii lumii recunosc victoria lui Joe Bieden la Casa Albă, Donald Trump susține că i s-au furat voturile și cere dreptate pe Twitter

Preşedintele ales al SUA Joe Biden şi-a început primul discurs ca preşedinte ales, rostit în Wilmington, Delaware, afirmând că poporul american şi-a exprimat clar opţiunea. El a avut un mesaj şi pentru susţinătorii lui Donald Trump, cărora le-a transmis că a venit timpul să vindece America, dând asigurări că va munci din greu şi pentru cei care l-au votat, şi pentru cei care nu l-au votat. Discursul său a fost precedat de cel al vicepreşedintelui Kamala Harris. Kamala Harris, prima femeie vicepreşedinte al Statelor Unite, prima persoană de culoare şi prima persoană cu descendenţă sud-asiatică care ajunge în această funcţie, a declarat în primul discurs ca viepreşedinte ales că americanii au ales speranţa, unitatea, decenţa şi adevărul. Harris a adus un omagiu mamei sale, venită în SUA din India, la 19 ani, şi care a crezut cu tărie într-o Americă în care un astfel de moment este posibil. La finalul discursurilor, Biden şi Harris s-au reunit cu famiiile pe scenă, momentul încheindu-se cu focuri de artificii.

Trump: „Credem că aceşti oameni sunt hoţi“

În timp ce toată America a confirmat victoria lui Joe Bieen la Casa Albă, iar liderii lumii transmit felicitări noului președinte SUA, Donald Trump refuză să se declare învins. Încă președimte, Donald Trump a postat noi mesaje pe Twitter, fără dovezi, prin care susţine că alegerile au fost „furate”. „Credem că aceşti oameni sunt hoţi. Maşinile marilor oraşe sunt corupte. Aceastea au fost alegeri furate. Cel mai bun realizator de sondaje din Marea Britanie a scris în această dimineaţă că acestea au fost clar alegeri furate, că este imposibil de imaginat că Biden l-a depăşit pe Obama în unele dintre statele acestea”, a scris Trump.

Kamala Harris: Sunt prima femeie vicepreşedinte, dar nu voi fi şi ultima“

„Aţi ales speranţa şi unitatea, decenţa şi da, adevărul. Sunt prima femeie vicepreşedinte, dar nu voi fi şi ultima“.  „Pentru că fiecare fetiță care se uită acum la noi vede că America este țara posibilităților”, a completat Kamala Harris, prima femeie din istoria SUA care devine vicepreședinte.  Cunoscută ca un proeminent politician de culoare, în egală măsură ea este mândră și de rădăcinile ei indiene.
„Copiilor din această țară, indiferent de genul lor, le spun clar: Visați cu ambiție, conduceți cu convingere și priviți-vă pe voi înșivă într-un fel în care poate alții nu vă percep pentru simplul fapt că nu au mai văzut așa ceva înainte. Și vă vom aplauda la fiecare pas al drumului vostru”, a spus ea.
Kamala Harris și-a făcut apariția pe scenă într-un costum alb, un omagiu adus mișcării sufragetelor care, în urmă cu 100 de ani, au luptat pentru garantarea dreptului constituțional de a vota.

„Acesta este momentul pentru a vindeca America”

„Oamenii acestei naţiuni au vorbit şi ne-au asigurat o victorie clară”, a afirmat Biden, declarându-se copleşit de încrederea care i-a fost acordată. El le-a transmis susţinătorilor lui Donald Trump că este timpul ca America să fie vindecată. „Acum, pentru toţi cei care aţi votat pentru preşedintele Trump, vă înţeleg dezamăgirea în această seară. Eu însumi am pierdut de câteva ori, dar acum, să ne dăm unii altora o şansă”, a declarat Biden, adăugând că este timpul ca ambele părţi să se asculte reciproc, din nou. „Trebuie să încetăm să ne tratăm oponenţii ca duşmani. Nu sunt duşmanii noştri, sunt americani”, a completat preşedintele ales al SUA. „Să ne acordăm unii altora o şansă”, a afirmat Biden.
„Acesta este momentul pentru a vindeca America”, a spus el, invocând învăţăturile Bibliei.
Preşedintele ales al SUA a dat asigurări că va munci la fel de intens şi pentru cei care nu l-au votat, ca şi pentru cei care l-au votat. „Trebuie să refacem sufletul Americii”, a mai spus preşedintele ales.
„În seara aceasta, întreaga lume priveşte America, America este un far pentru întreg globul. Vom conduce nu doar prin exemplul puterii noastre, ci prin puterea exemplului nostru”, a subliniat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române