15.2 C
Braşov
AcasăInternationalJoe Biden va fi noul președinte al SUA. Trump nu-și recunoaște înfrângerea

Joe Biden va fi noul președinte al SUA. Trump nu-și recunoaște înfrângerea

Joe Biden (78 de ani) devine al 46-lea președinte al SUA și cel mai vârstnic ,,locatar” al Casei Albe. Biden a anunțat într-o declarație de presă că acceptă cu mândrie încrederea poporului american, după ce a a atins cifra de 273 de electori și a fost declarat câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA, sâmbătă seara, de toate marile televiziuni americane, inclusiv FoxNews – televiziune apropiată de Donald Trump. În schimb, Donald Trump nu se renoaște învins și a postat pe Facebook că el este adevăratul câștigător.
Barack Obama a trimis un mesaj de felicitare pentru Joe Biden, fostul său vicepreședinte: „Sunt mândru să îl felicit pe viitorul nostru presedinte si pe viitoarea Primă Doamnă”. Și Kamala Harris, viitorul vicepreședinte SUA, și prima femeie care ocupă acest post în SUA, a trimis un mesaj pe Twitter: We did it, Joe!
Donald Trump a lăsat de înțeles că nu are nici o intenție să îl invite pe Joe Biden într-o vizită în Biroul Oval – o tradiție la schimbarea de putere în SUA (CNN). Felicitări pentru Joe Biden au venit deja de la liderii internaționali din Germania în Canada, Franța sau Marea Britanie. Donald Trump era la o partidă de golf în Florida când televiziunile l-au declarat pe Biden presedinte, iar Biden era acasă cu familia si stafful său, potrivit televiziunilor de stiri
Trump transite că nu va recunoaste înfrângerea si va merge în justiție, în timp ce vicepresedintele Mike Pence vrea să se distanțeze de această atitudine, au declarat pentru CNN surse din echipa de campanie republicană că a câștigat aceste alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române