2.2 C
Braşov
Acasă Cititori SFAT EXPRES: Cum luptăm cu bolile iernii

SFAT EXPRES: Cum luptăm cu bolile iernii

Câteva principii şi reguli
– Igiena nazală este esenţială pentru buna funcţionare a nasului. Utilizarea preventivă a sprayurilor nazale cu apa de mare, cum ar fi Marimer, permite păstrarea unei igiene nazale perfecte si evitarea riscului de complicaţii. Acestea conţin microelemente care întăresc sistemul imunitar, ajută la buna funcţionare a epiteliului nazal, prevenind astfel infecţiile respiratorii.
-Trebuie evitată expunerea prelungită la frig, în special, la frigul umed. Purtaţi ciorapi groşi şi mănuşi.
– Camera în care dormiţi sau petreceți cea mai mare parte a timpului trebuie aerisită cât mai des.
– Hrana trebuie să fie adaptată sezonului de iarnă: cereale integrale, fructe uscate şi oleaginoase, cele care, în mod natural şi care sunt foarte energetice (miez de nucă, dovleac, floarea-soarelui, alune, fistic, smochine, curmale, stafide), miere de albine, leguminoase (năut, linte). Consumaţi cât mai multe lichide, în special ceaiuri calde.

Bazează-te pe ceaiul verde

Ceaiul verde este o băutură tradiţională în China. Cercetătorii au descoperit că datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi, ceaiul verde inhibă formarea şi dezvoltarea celulelor canceroase.

Mănâncă ciocolată

Prestigiosul British Medical Journal a publicat un studiu efectuat pe 8.000 de subiecţi, demonstrând că cei care consumau o cantitate mică de ciocolată (între 1-3 tablete pe lună), au un risc de mortalitate mai scăzut cu 36% decât la cei care nu consumau ciocolată deloc.

Nu neglijaţi usturoiul

Usturoiul are capacitatea de a reduce tensiunea arteriala şi este un puternic antibiotic natural.

Spală-te pe mâini

O igienă reprosabilă a mâinilor (4 spălări pe zi) va permite să contractaţi cu 25% mai puţine guturaiuri şi cu 50% mai puţine gastroenterite, comparativ cu persoanele care se spală pe mâini o singură dată pe zi.

Savurează desertul „anti-îmbătrânire”

Luaţi doi pumni de fructe roşii (cireşe, căpşuni, zmeură, coacăze etc.) şi stropiţi-le cu lapte acru. Indulciţi desertul – după gust cu miere şi veţi obţine un adevărat regal de flavonoide, substanţe care combat oxidarea, cea care ne îmbătrâneşte celulele.

sursă: www.sfatulpărinţilor.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Motan pierdut în zona străzilor Decebal – Zizinului

Motanul din imagini a fost pierdut în Brașov, în zona străzilor Decebal - Zizinului. Are apropae 1 an și jumătate, este bolnav și se...

Marile proiecte ale Brașovului sunt în grafic

l Spitalul regional, extinderea domeniului schiabil şi trenul metropolitan sunt principalele proiecte pentru care se va încerca atragerea de fonduri europene prin planul naţional...

CJ Braşov devine parte în acordul cu BERD pentru realizarea Noului Spital Regional al Braşovului

l Ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloş, a făcut o vizită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov pentru a vedea proiectele de investiţii Ministrul...

Spitalul Militar din Brașov va deveni centru de depozitare pentru vaccinuri anti COVID

Printre viitoarele centre de depozitare ale vaccinurilor anti COVID se află și Spitalul militar „Regina Maria“ din Brașov. Ministerul Apărării Naţionale...

COMENTARII RECENTE