0.8 C
Braşov
AcasăSportCorona Brașov – ACS SR Brașov: Derbi de Brașov. Să fie...

Corona Brașov – ACS SR Brașov: Derbi de Brașov. Să fie spectacol pe Tineretului!

Autor: Adi MARICA

l Meciul sezonului în fotbalul brașovean este programat, astăzi, pe stadionul Tineretului

Corona Brașov – ACS SR Brașov e meciul sezonului pentru fotbalul brașovean. Primele două clasate din C5 se vor înfrunta astăzi, de la ora 15.00, pe Stadionul Tineretului. Corona Brașove este liderul seriei, formația antrenată de Călin Moldovan fiind neînvinsă în acest tur de de campionat. De cealaltă parte, ACS SR Brașov este pe doi, la trei lungimi în spatele Coronei.

Călin Moldovan: „Va fi un meci echilibrat“

Antrenorul Coronei, Călin Moldovan, regretă că brașovenii nu vor putea vedea la lucru, pe stadion, două echipe formate din mulți jucători brașoveni. „E un meci la fel de important ca și celelalte de campionat, un meci de trei puncte. Se întâlnesc două echipe din fruntea clasamentului, dar noi ne dorim sa câștigăm, așa cum ne dorim la orice meci atunci când intrăm in teren. Cu siguranță și adversarii își doresc același lucru, astfel că eu consider că va fi un meci echilibrat, un meci care, așa ca o părere personală era de văzut, și îmi pare rău că nu pot fi și spectatori în tribună. Era bine, din punctul meu de vedere, ca brașovenii să vadă la lucru, două echipe formate din mulți brașoveni. Pentru că, aș vrea să nu se uite că și noi, chiar daca suntem o echipă nouă, avem atât la nivelul staffului administrativ, staff tehnic cât și la nivelul lotului de jucători, mulți brașoveni, și plus de asta suntem foarte mulți cei care am avut în decursul timpului, legături cu FC Brașov”, a spus Moldovan.

„Vor fi orgolii“

Tehnicianul Coronei spune că jucătorii săi nu au nimic de demonstrat nimănui și că pe teren vor fi orgolii între jucătorii celor două echipe. „Vor fi doar orgolii sportive pe teren, din punctul nostru de vedere. Repet, nu avem de demonstrat nimănui nimic. Suntem o echipă de fotbal, muncim, ne antrenăm, jucăm și repet suntem o echipă formată din jucători, antrenori și conducători brașoveni, și nu există absolut nimic în plus decât că ne dorim să câștigăm pe teren. Ne-am pregătit bine și așteptăm cu încredere meciul de vineri”.

Liviu Nicolae, acid la adresa oficialilor Coronei: „Sufletul, dorinţa şi munca stau înaintea banilor“

Liviu Nicolae, antrenorul lui ACS SR Brașov, a fost deranjat de faptul că în această săptămâna, echipa nu a putut beneficia de refacere la Stadionul Tineretului și i-a indicat ca vinovați pentru această situație pe conducătorii Coronei. „Această săptămână a fost puţin altfel. Am întâmpinat o serie de lucruri care nu sunt normale. Stadionul «Tineretului» este folosit de ambele echipe, iar faptul că nu am avut acces la vestiarul pe care îl foloseam de obicei să ne facem antrenamentul de refacere mă deranjează. Nu sunt lucruri normale într-o competiţie. Eu am spus că noi vom trata cu respect pe toată lumea, dar observ că cei din conducerea echipei pe care o vom întâlni vineri au o altă mentalitate, o altă gândire, care din punctul meu de vedere nu este cea normală, nu este cea care ar trebui să existe în ziua de astăzi. Sunt foarte deranjat, în primul rând pentru că băieţii mei sunt cei care nu au beneficiat de acest lucru. Dar îi asigur pe toţi că la ora jocului vom fi bine din toate punctele de vedere şi vom face tot ce putem pentru a obţine cele trei puncte. E un meci de campionat. Îl tratăm cu aceeaşi seriozitate, cu aceeaşi mentalitate. E un joc în deplasare, chiar dacă jucăm pe stadionul unde suntem acasă. Din păcate, ceea ce s-a întâmplat mi-a lăsat un gust amar. Văd că se vorbeşte despre jucătorii mei, despre faptul că alții au trecut pe la FC Braşov. Eu spun doar că băieţii aceştia au valoare şi au înţeles să sprijine această echipă. Au înţeles să accepte condiţiile care sunt mult sub nivelul Ligii 3. Dar ei au adus această echipă în lupta pentru primele locuri, care ne pot duce în barajul de promovare. Cred că trebuie să primească apreciere. Nu este cel mai important meci al sezonului. Este un joc cu o echipă care beneficiază de condiții peste nivelul Ligii 3. Noi trebuie să fim foarte chibzuiţi şi sa fim atenţi la cheltuielile pe care le facem chiar şi cu deplasările şi cu masa jucătorilor. Cei de acolo ar trebui să vorbească mai puţin şi să se gândească la faptul că e uşor să conduci o echipă când sunt bani. Ce au făcut băieţii mei până acum, ne face să înţelegem că sufletul, dorinţa şi munca stau înaintea banilor. Nu este normal să punem presiune pe acest joc. Nu se câştigă nimic şi nu se termină nimic cu acest meci. Cine se va impune va fi favorită să termine acest an pe primul loc. Dar mai sunt multe meciuri până la finalul sezonului, este o serie echilibrată şi se pot întâmpla multe”, a declarat Liviu Nicolae, care face și o promisiune: „vom câştiga şi vom încheia anul pe primul loc“.

Arbitrul Porumbel e abramburel. Ioan Naghi, suspendat două etape

Pe finalul meciului din runda trecută cu CS Blejoi, antrenorul lui ACS SR Brașov, Liviu Nicolae, a fost eliminat de către arbitrul Valentin Porumbel pentru proteste. Doar că în raportul de joc întocmit de Porumbel acesta l-a notat pe Ioan Naghi. Comisia de Disciplină a FRF a judecat, joi acest caz, pe baza raportului centralului, și l-a suspendat pe Ioan Naghi pentru două etape. Cum în foaia de joc, Ioan Naghi este trecut antrenor principal, iar Liviu Nicolae și Dan Bona, secunzi, arbitrul Porumbel a notat că antrenorul principal de la ACS SR Brașov a fost eliminat pentru proteste! „În baza art. 53/1 din RD se suspendă 2 (două) jocuri și i se aplică penalitate sportivă de 160 lei “, anunță FRF. Astfel, Ioan Naghi nu va putea sta pe bancă la următoarele două meciuri oficiale, cele cu CSM Corona Brașov și Sepsi OSK 2. Tot în ședința de joi a Comisiei de Disciplină a FRF a sancționat clubul ACS SR Brașov cu o penalitate sportivă de 230 de lei pentru meciul din Cupa României cu FK Miercurea Ciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE