0.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovA venit și gripa

A venit și gripa

l A fost înregistrat primul caz confirmat de gripă din acest sezon, în timp ce în farmacii criza de vaccin crește, iar în Brașov medicii de familie au primit doar câte 18 doze pe cabinet

A fost înregistrat primul caz confirmat de gripă cu virus gripal din acest sezon, în timp ce în Brașov, medicii de familie au primit doar câte 18 doze de vaccin, pe cabinet, distribuit de Ministerul Sănătăţii. În farmacii criza de vaccin continuă.
Centrul National de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunţat ieri primul caz confirmat de gripă cu virus gripal din acest sezon. Numărul total de infecţii acute, precum şi numărul total al cazurilor de gripă clinică din ultima săptămână, cu aproximativ 50% mai mici decât în perioada similară a anului trecut, dar în creştere faţă de săptămâna precedentă. „A fost înregistrat un caz confirmat de gripă cu virus gripal, tip A, subtip H1”, a anunţat CNSCBT, acesta fiind primul caz din actualul sezon, în condiţiile în care raportările anterioare menţionau explicit că nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă. La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 51.730, cu 44% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (92.414) şi cu 8.6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (47.636).
În săptămâna 19.10.2020-25.10.2020 au fost raportate la nivel naţional 12 cazuri de gripă clinică comparativ cu 21 cazuri înregistrate în S 43/2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE