21.3 C
Braşov
AcasăSportTurcul Brașovului: Cenk Firat, fotbalist, sponsor și suporter la ACS SR...

Turcul Brașovului: Cenk Firat, fotbalist, sponsor și suporter la ACS SR Brașov

Autor: Adi MARICA

- Advertisement -

l „Turcul“ cum este poreclit de către colegi este trup și suflet alături de ACS SR Brașov

Atacantul turc Cenk Firat este mai mult decât un fotbalist obișnuit la echipa pregătită de Liviu Nicolae. În martie anul trecut, „turcul“ a ajuns la ACS SR Brașov, după ce jucase în Liga 4-a la Colțea Brașov. „A fost un hobby pentru mine să joc fotbal la Colțea. Prin venirea în Liga a 3-a la SR Brașov am trecut la alt nivel, este fotbal profesionist, echipa are suporteri. Este altceva. Am ajutat și ajut echipa atât cât pot. Faptul că au venit Ciprian Jurubescu şi Liviu Nicolae, oameni pe care îi cunosc de la Colţea, arată că este un proiect serios. Eu m-am implicat şi o voi face în continuare cât va fi nevoie. Brașovul este un oraș frumos și are nevoie de fotbal de Liga I, nu cum este acum. Conduc o afacere în zonă, iar în timpul liber joc fotbal“, spune Cenk Firat, cel care spune franc: „da, sunt fotbalist, sponsor și suporter al echipei“.

Viața bate filmul

Cenk Firat (28 de ani) are o poveste de film. Născut la Istanbul, Cenk ajuns în România în urmă cu 7 ani. A jucat la Oțelul și la vremea respectivă visa să joace în Champions League! După o scurtă aventură la Oțelul, Cenk a ajuns la Dunărea Galați în Liga a 2-a, după care un accident teribil i-a curmat practic visul de a ajunge un fotbalist de top. „În 2015 am suferit un accident în Turcia. A dat o mașină peste mine. Am stat două zile în comă! Doctorii mi-au spus să nu mai joc fotbal doi ani. M-am refăcut, am ajuns la Brașov și ușor, ușor am revenit pe gazon la Colțea în Liga a 4-a. Din primăvara anului trecut am ajuns la SR Brașov. M-a sunat Horia Popa și mi-a spus că echipa are nevoie de un atacant. Am acceptat și în șase meciuri în care am jucat în retur, echipa a cîștigat 5 jocuri. Am dat un gol cu Astra și trei pase de gol“, spune atacantul Brașovului.


„Este sezonul nostru“

- Advertisement -

În acest sezon, Cenk Firat a găsit drumul spre gol în ultimele trei meciuri oficiale disputate de ACS SR Brașov. Atacantul este convins că SR Braşov va avea un cuvânt important în lupta pentru promovare: „Este sezonul nostru. Echipa asta are o dorinţă imensă de a ajunge din ce în ce mai sus. Braşovul are nevoie de fotbal la un nivel mai mare, iar noi vrem să ducem «Steagu» cât mai sus. Ne dorim enorm să promovăm. Suporterii sunt lângă noi, ne sprijină, atmosfera de la echipă este excelentă. Suntem uniţi, suntem o familie pe teren, dar şi în afara lui. Este un grup extraordinar”, a spus Cenk Firat pentru pagina de facebook a clubului brașovean.

Planul pentru meciul cu Corona

Vineri, de la ora 15.00, pe „Tineretului”, ACS SR Braşov se va duela cu Corna Braşov, meciul urmând să decidă în mare măsură campioana la finalul turului.
„Pentru noi este un meci normal de campionat. Este o şansă de a urca pe primul loc pe care vrem să o fructificăm. Ne concentrăm, muncim şi vom da totul. Vineri, la ora 15.00 intrăm pe teren, iar la ora 17.00 ieşim cu cele trei puncte în cont. Acesta este planul”, a menţionat Cenk Firat.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE