25.2 C
Braşov
AcasăCititoriSFAT EXPRES: Ce faci dacă eşti atacat de un câine?

SFAT EXPRES: Ce faci dacă eşti atacat de un câine?

Câteodată, câinii pot avea un comportament imprevizibil, dar există destule metode de a scăpa cu bine de pericol. Experţii ne învaţă cum să facem ca să ne protejăm de furia patrupedelor.

- Advertisement -

Nu te panica!

E mult mai uşor de spus decât de făcut când un câine de talie mare se îndreaptă ameninţător către tine. Frica însă poate face mai mult rău contribuind la agresivitatea animalului, deci gesturi precum ţipetele sau fuga sunt excluse.

Nu alerga, mergi la pas!

- Advertisement -

Dacă se întâmplă să întâlneşti un câine atunci când alergi, încetineşte. Întoarce-te şi mergi în direcţia opusă faţă de câine, dar continuă să-l urmăreşti cu coada ochiului. De asemenea, dacă stai complet nemişcat cu mâinile întinse pe lângă corp, câinele îşi va pierde interesul şi va pleca.

Nu te uita în ochii câinelui

Contactul vizual poate intensifica comportamentul agresiv al câinelui. Uitându-te în ochii lui acest gest poate fi interpretat ca o ameninţare şi poate deveni un motiv de atac. Ţine câinele în câmpul vizual, dar evită privitul în ochii acestuia. Acest lucru îi va semnala câinelui că nu eşti o ameninţare şi probabil va pleca.

Distrage atenţia câinelui cu un obiect

Orice obiect la îndemână poate ajuta. Dă-i un obiect de ros, spre exemplu o sticlă. Acest lucru îi va distrage atenţia şi îţi va permite să scapi.

Spune-i câinelui să plece

Este probabil ca animalul să se comporte agresiv în continuare – atunci este nevoie de înfruntare, fără contact vizual. Foloseşte un ton ferm, dar nu unul cu o frecvenţă înaltă. Cele mai utile comenzi ar fi „nu!” şi „pleacă!”.
Desigur, aceste tehnici nu au 100% şanse de reuşită, întrucât comportamentul unui animal poate fi imprevizibil.

(sursă: www.sfaturiutile.ro

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ