1.1 C
Braşov
Acasă Stiri Brasov Unii pleacă, alții rămân: P&P SRL va administra cele 10.200 ...

Unii pleacă, alții rămân: P&P SRL va administra cele 10.200 de locuri de parcare publice din Brașov

l Noul contract s-a semnat pentru 10 ani, perioadă în care Primăria ar urma să încaseze o redevență de 55% din veniturile totale lunare realizate de concesionar din exploatarea parcărilor, dar nu mai puţin 400.000 lei/lună

Din 12 noiembrie, firma P&P SRL va administra, timp de 10 ani, conform contractului de concesionare, cele 10.200 de locuri de parcare publice din municipiul Brașov, altele decât cele rezidențiale și cele multietajate. Firma P&P SRL, care a gestionat și până acum parcările din oraș, a câștigat licitația, demarată acum 3 ani, pentru concesionarea acestui serviciu.

Redevență  de 55% din veniturile totale lunare

Procedura de licitație, care viza  concesionarea, pentru o perioadă de 10 ani, a 10.200 de locuri din parcările publice cu plată din municipiul Braşov, a fost lansatà de Municipalitate încă din prima lună a anului 2018. Procedura a fost suspendată în februarie și reluată în mai 2018 și din nou suspendată pentru clarificări. Numărul parcărilor în noul contract este de cinci ori mai mare față de locurile de parcare gestionate până acum de operatorul privat P&P, cu care Primăria Brașov a avut contrat și până acum  Noul contract s-a semnat pentru 10 ani, perioadă în care Primăria ar urma să încaseze o redevență  de 55% din veniturile totale lunare realizate de concesionar din exploatarea parcărilor, dar nu mai puţin 400.000 lei/lună.
Concesionarul va trebui să implementeze toate facilitățile prevăzute în caietul de sarcini, începând cu plata cu bancnote, card bancar și aplicație electronică, și până la call-center-ul funcțional 24 h/24 h. Odată cu intră în vigoare a acestui contract de concesiune se aplică și prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare al sistemului de parcare din municipiul Braşov, aprobat în 2017, prin HCL nr. 282, prin care se stabilesc noi tarife, noi zone de tarifare și un nou orar de funcționare a parcărilor.

Rezervare taxată a unei zone cu locuri de parcare publice

Din 12 noiembrie, metodele de plată pentru parcare vor fi:
 aplicație: se descarcă de pe Tpark.io, de pe butonul ,,descarcă gratuit aplicația Tpark”. Această metodă este cea recomandată de operator, având în vedere că are și alte facilități: notificări de expirare a timpului de parcare, factură pe e-mail, instant, inclusiv pentru persoanele juridice, posibilitatea de a alege și opțiunea SMS. În acest moment aplicația este funcțională în română și engleză, dar vor mai fi adăugate paginile pentru limbile franceză, germană, maghiară și rusă.
 plata cu cardul: direct pe site-ul Tpark.io, se alege opțiune plăți on-line,
 prin SMS, cu precizarea că operatorul de telefonie percepe un comision,
 prin cele 100 de parcometre noi, care permit plata cu monede și bancnote. Parcometrul nu dă rest, dar pe baza unei chitanțe de diferență/anulare comandă, se pot recupera banii de la casieria operatorului de parcare. Parcometrele sunt funcționale în 6 limbi: română, engleză, franceză, germană, maghiară și rusă.
 plata prin virament, cu precizarea că devine valabilă în momentul în care banii au ajuns în contul operatorului serviciului de parcare.
 ca o noutate, va fi posibilă rezervarea, taxată, a unei zone cu locuri de parcare publice, cu ocazia unor evenimente.

Cât vom plăti parcarea

Odată cu intrarea în funcțiune a noului sistem de parcare, se vor aplica și prevederile HCL nr. 282/2017, astfel:
Zonele de tarifare:
 Zona 0 cuprinde Centrul Istoric, delimitat conform P.U.G al municipiului Braşov şi Poianei Braşov. Astfel, pe lângă parcările din centrul istoric (vechea cetate, adică și cele de pe străzile pe care până acum nu se percepea nici un tarif, cum ar fi str. Castelului), în zona 0 intră și parcările de pe Șirul Livezii, str. Pictor Pop, str. Lungă (tronsonul cuprins între N. Iorga și str. De Mijloc), str. De Mijloc (între str. Lungă și str. Bisericii Române), str. Bisericii Române (între str. Lungă și str. Avram Iancu), str. Col. I. Buzoianu, str. Maior Cranța și str. Al I. Cuza.
 Zona I cuprinde parcările amenajate în Municipiul Braşov cu excepţia zonei O şi Zona II.
 Zona II cuprinde Bartolomeu Nord, Noua- Dârste, Triaj, Stupini.
Conform prevederilor regulamentului de organizare şi funcţionare al sistemului de parcare din municipiul Braşov, parcarea se achită 24/24h în Brașov & Poiana Brașov, pe tot parcursul săptămânii, inclusiv duminica.

1 COMENTARIU

  1. In Franta la Cannes, parcarea se plateste intre orele 8 – 12 si 14 – 18, sambata si duminica gratis, pentru cei din departament prima jumatate de ora este gratis! De ce? Ca lumea sa se miste, intre 12 – 14, e pauza de masa, sa functionese economia!
    De ce in Brasov se plateste intre 8 – 20. Brașovul un oras blocat! Draga domnule Primar nou ales, ne jefuiti!
    Desfiintati tampenia lui Scripcaru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Testele rapide pentru Covid nu pot fi vândute în farmacii

Testele rapide antigen pentru diagnosticarea COVID-19 nu pot fi vândute în farmaciile din România, deoarece sunt teste pentru uz profesional, iar „atât timp cât...

Încă un divorț în showbiz: Andrei Ștefănescu nu are noroc la neveste

O nouă despărțire neașteptată în showbiz-ul românesc. La numai 43 de ani, Andrei Ștefănescu trece prin al doilea divorț. Sylvia, prima soție,...

Alexandra Stan face iar valuri

Cântăreața Alexandra Stan s-a afișat într-o ținută extem de provocatoare în fața fanilor săi de pe rețelele de socializare. Ea știe foarte bine cum...

Primele fotografii cu iubita lui Alin Oprea

După ce a trecut printr-un divorț scandalos, care a pus căpăt unui mariaj de 22 de ani, Alin Oprea iubește din nou. Cântărețul a...

COMENTARII RECENTE