21.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCOVID ne-a trecut pe „Roșu“

COVID ne-a trecut pe „Roșu“

l Braşovul a depăşit de ieri pragul care îl aduce în „scenariul roşu”
l Autorităţile de întrunesc însă abia azi pentru o decizie, sperând într-o „îndulcire” a cifrelor, de la o zi la alta

- Advertisement -

Municipiul Braşov a depăşit ieri pragul de 3 cazuri de COVID-10 la 1000 de locuitori, astfel că trece în  „scenariul roşu” de pandemie. Decizia oficială aparţine însă Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, cordonat de prefectul Cătălin Văsii, care nu s-a grăbit totuşi ieri să-l convoace. Comitetul se va reuni abia azi, autorităţule sperând într-o scădere de pe o zi pe alta a cazurilor, astfel încât să evite măsurile restrictive impuse de „scenariul roşu”.

Municipiul Braşov, de la 2,99 la 3,03 cazuri COVID la 1000 de locuitori

Imediat după ce Direcţia de Sănătate Publică a centralizat infirmaţiile şi a anunţat ieri incidenţa cazurilor de COVID-19, pe fiecare localitate în parte, braşovenii au primit pe telefon un mesaj RO-Alert, prin care erau anunţaţi că municipiul reşedinţă de judeâ a trecut de pragul de 3 la 1000 a infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2. Braşovenii erau îndrumaţi să poarte măştile de protecţie, în toate spaţiile publice, atât cele închise cât şi cele deschise. „Atenție! În municipiul Brașov nivelul de răspândire a noului coronavirus (COVID 19) este ridicat – peste 3 la o mie de locuitori. MASCA este obligatorie în spațiile deschise și în cele închise! Școlile își vor desfășura cursurile online. Activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor, sălilor de spectacole și sălilor de jocuri de noroc este interzisă”. Mesajul RO-Alert a avut un efect de haos în unele zone. De exemplu, în urma mesajului, pentru câteva ore, toate restaurantele şi cafenelele din zona Food-Court din noul mall şi-au întreprupt activitatea de servire la mese şi terase, rămânând doar la distribuţia la pachet. Activitatea lor a revenit la normal după ce au realizat că acest mesaj nu ţine loc de decizie oficială, ci trebuie să aştepte hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Prefectul a uzat de posibilitatea de a institui „scenariul roşu” şi la 48 de ore de la comunicare

- Advertisement -

Deşi municipiul Braşov a ajuns ieri la 3,03 cazuri la 1000 de locuitor, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni însă abia azi după cum a anunţat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Alexandru Ganea. Într-un mesaj transmis presei, acesta a subliniat că legislaţia permite prefectului să convoace comitetul într-o perioadă de până la 48 de ore de la anunţarea datelor de către Direcţia de Sănătate Publică. Astfel, CJSU se va întruni abia azi, pentru a da o decizie cu privire la aplicarea „scenariului roşu” în municipiul Braşov. Între timp, ieri şi azi, şcolile din municipiu- cu excepţia celor care au intrat deja în „scenariul roşu”, au funcţionat ca şi până acum, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Valentin Bucur, lăsând să se înţeleagă că autorităţile speră ca până la întrunirea Comitetulului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de pe o zi pe alta, cifrele să se mai „îndulcească”.
În scenariul roşu, toate unităţile de învăţământ îşi vor suspenda activitatea fizică şi vor trece online. De asemenea, toate evenimentele publice vor fi suspendate, vor fi închise sălile de spectacole, cinematografele, sălile de jocuri de noroc etc. Restaurantele şi cafenelele îşi vor închide şi ele activitatea din interior, rămânând să funcţioneze doar în sistem „to go”. Alte măsuri suplimentare vor fi dictate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE