7.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPNL Braşov și-a înregistrat ieri candidații la Biroul Electoral Judeţean

PNL Braşov și-a înregistrat ieri candidații la Biroul Electoral Judeţean

PNL Braşov a înregistrat ieri la Biroul Electoral Judeţean listele de candidaţi pentru Parlamentul României. Faţă de primul anunţ privind candidaţii, în informarea de ieri, după depunerea listelor la BEJ, au apărut și unele schimbări. Deputatul Mara Mareş, care a renunţat la mandatul din CJ Braşov, dar a fost nedorită pe listele pentru Parlament, va candida la Bucureşti, pe un loc 8, considerat eligibil.

Învins „la scor” la locale în Zărneşti, deschide lista pentru Camera Deputaţilor

Lista pentru Camera Deputaților este deschisă de Ionuț Banciu, cel care la alegerile locale din 27 septembrie a candidat pentru Primăria Zărnești, fiind înfrânt „la scor” de către primarul în funcţie, Alexandru Igrişan. Banciu a fost în ultimele luni consilier la cabinetul primarului George Scripcaru, pe probleme de mediu. Pe lista PNL pentru camera inferioară a Parlamentului se regăseşte şi actualul deputat Gabriel Andronache. Mara Mareș a dispărut de pe liste. Iniţial, tânăra deputată a fost plasată pe poziţia a cincea, după o discuţie internă a conducerii partidului cu primarii din zona Făgăraşului, care l-au preferat pe primarul comunei Şinca Nouă, Dumitru Flucuş pe un loc eligibil. Ulterior, Mara Mareş a fost „preluată” de organizaţia Bucureşti a PNL, tot pentru lista de Camera Deputaţilor.
De asemenea, liberalii o pun pe lista pentru Parlament pe dr. Cristina Vecerdi, cea care a câştigat, de pe poziţia a treia, un loc în Consiliul Local. Pentru Camera Deputaţilor, dr. Vecerdi, coordonator al Unităţii de Primiri Urgenţe Braşov, este pe poziţia 4. Un alt politician care deja are un mandat în administraţie este Cătălin Nan, dar el apare acum pe poziţia 5 la Cameră. Acesta a fost ales, în urma scrutinului din 27 septembrie, şi în Consiliul Judeţean Braşov.

Ciprian Sterpu, poziţia a doua la Senat

Lista PNL pentru Senat, este deschisă de Mihail Veştea, actual secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, iar poziţia a doua este ocupată de Ciprian Sterpu, candidatul PNL la Primăria Săcele, care a fost la mai puţin de 400 de voturi în spatele câştigătorului Virgil Popa (PSD). De asemenea, pe lista pentru Senat a liberalilor apare şi Roxana Cojocea, fost consilier local în două mandate, la municipiul Braşov, care a dispărut însă, la aceste alegeri, din rândul propunerilor PNL pentru Consiliul Local al municipiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române