6.7 C
Braşov
AcasăSportOut din Cupă, dar cu capul sus! ACS SR Brașov a pierdut...

Out din Cupă, dar cu capul sus! ACS SR Brașov a pierdut eroic meciul cu FK Csikszereda Miercurea Ciuc

Autor: Adi MARICA

l Brașovenii au jucat de la egal la egal cu ciucanii, o echipă de Liga a 2 -a, cu un buget fabulos
l Elevii lui Liviu Nicolae au rezistat asalturilor oaspeților până în minutul 110, atunci când Botorok a marcat golul calificării

ACS SR Brașov a părăsit Cupa României după un meci epuizant cu FK Csikszereda Miercurea Ciuc. Calificarea în 16-imile Cupei României s-a decis în a doua repriză a prelungirilor, atunci când Botorok a năruit visul brașovenilor de a aduce pe Tineretului o echipă de Liga I.

Au jucat cu inima

Diferența de valoare dintre cele două echipe a fost vizibilă, însă elevii lui Liviu Nicolae, Ioan Naghi și Dan Bona au compensat din plin cu multă determinare și cu o risipă de efort uimitoare. Liviu Nicolae a fost nevoit să improvizeze, cel puțin în defensivă, pentru că Ioan Piciu Șerban și Moraru nu erau complet refăcuți. Ciucanii au dominat jocul, au avut câteva ocazii mari de gol, dar s-au izbit de un portar aflat în zi mare, Bogdan Căucă. Prima șansă de gol i-a aparținut lui Răchișan în debutul meciului, însă mingea a fost deviată de un fundaș al oaspeților și a ocolit poarta. Ciucanii au reacționat, au pus probleme pe benzi, de unde au venit centrări periculoase, dar Meszaros, Gonzales, și în două rânduri L. Bara nu au găsit spațiul porții. Între aceste ocazii ale oaspeților a fost și o acțiune bună a lui Horia Popa care a pătruns în careu, dar nu a găsit niciun coechipier la finalizare. Brașovenii au început mult mai curajos partea secundă, Răchișan a luat o acțiune pe cont propriu, dar a fost blocat. Oaspeții au contraatacat imediat și au ratat două ocazii uriașe în aceeași fază. Mai întâi Căucă a respins incredibil o minge reluată de Bor, iar Botorok a șutat în transversală!

Cu Piciu în atac!

Imdiat, Liviu Nicolae a făcut trei schimbări. Boricean, Ioan Șerban și Iordache au fost trimiși în teren, în locul lui Răducan, Cenk și Răchișan. Surprinzător, Piciu Șerban a fost trimis în atac, iar puternicul fundaș central s-a descurcat și pe acest post. Același, Botorok nu a putut să-l învingă pe Căucă din situație unu la unu, fază la care portarul brașovean s-a și accidentat la gleznă și a fost nevoit să ceară schimbare. Iordache a tras primul șut pe spațiul porții oaspeților în minutul 75, iar Botorok a ratat o nouă ocazie mare în prelungiri. Au urmat cele două reprize de prelungiri, unde brașovenii au părut epuizați. Haberkon nu a găsit spațiul porții lui Maxim din poziție excelentă, iar Botorok avea să marcheze golul victoriei și al calificării, în minutul 110, după o centrare de pe partea stângă, iar atacantul harghitenilor a reluat cu capul din 6 metri. FK Csikszereda Miercurea Ciuc merge în 16-imile Cupei României, în timp ce ACS SR Brașov se oprește în turul 4 după un meci în care Horia Popa și compania au jucat cu sufletul.

Liviu Nicolae: „Din păcate, atât am putut“

La final, Liviu Nicolae și-a felicitat jucătorii pentru modul în care au luptat. „A fost un un meci de uzură, cu o echipă de nivel superior. Cred că am avut momentele noastre destul de bune. Din păcate, în prelungiri s-a simţit uzura, oboseala cauzată de faptul că am jucat din trei în trei zile. În schimb, băieţii merită toate felicitările pentru modul în care au luptat. Şi-au dorit mult calificarea. Din păcate, atât am putut. De acum ne vom concentra pe meciul cu Blejoi de sâmbătă, pe care ne dorim să îl câştigăm“, a spus antrenorul brașovean.

„Diferenţa a făcut-o experienţa“

Horia Popa spune că echipa a încercat să se ridice la nivelul adversarului. „E frustrant când pierzi aşa. Am luat gol în minutul 110. Probabil, au meritat să câştige. Noi am încercat să ne ridicăm la nivelul adversarului. Am stat bine în teren în mare parte. Diferenţa a făcut-o experienţa mai mare a lor. Nu cred că se poate reproşa ceva. Echipa a avut atitudine, am depus efort. Părăsim Cupa României în turul 4, în faţa unei echipe din Liga 2, care totuși nu ne-a fost net superioară“, a spus Horia Popa.

ACS SR Brașov – FK Csikszereda 0-1 (după prelungiri)

A marcat: Janos Botorok 110
ACS SR Brașov: Căucă (69 Maxim) – Răducan (62 Boricean), E. Rența, Marinescu (79 Moraru), Dobrean – Fekete, Burlacu – Horia Popa, D. Rența, Răchișan (62 Iordache) – Cenk (62 I. Șerban)
Antrenor: Liviu Nicolae

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române