17.5 C
Braşov
AcasăStiri Brasov25 de noi paturi ATI COVID, la Brașov

25 de noi paturi ATI COVID, la Brașov

l Promisiunea a fost făcută aseară la Brașov de ministrul Sănătății Nelu Tătaru
l De astăzi, în tot județul purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise sau deschise

- Advertisement -

În două spitale din municipiul Brașov vor fi instalate 25 de noi paturi ATI pentru tratarea pacienților cu COVID-19, a declarat aseară la Brașov Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. În două săptămâni, 20 de paturi dotate cu echipamente pentru tratarea pacienților în stare gravă vor fi instalate la Spitalul Tractorul, iar alte 5 paturi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Pe de altă parte, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat ieri o hotărâre, privind instituirea unor măsuri suplimentare pentru reducerea riscului de contaminare cu noul coronavirus la nivelul județului Brașov.
Printre măsuri se numără obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, în toate spațiile publice închise sau deschise din județul Brașov.

Sunt interzise grupuri pietonale mai mari de 6 persoane

Aceeași hotărâre interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în toate spațiile din județul Brașov cum ar fi – fără a se limita la acestea – saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente. De asemenea, se interzice circulația persoanelor în județul Brașov „în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri“.

Încă două școli închise

- Advertisement -

Tot ieri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat Hotărârea nr. 29/21.10.2020, privind funcționarea în „scenariul roșu”, pentru o perioadă de 14 zile, a Liceului „Șt. O. Iosif” din Rupea și a Școlii Gimnaziale Cristian. În acest moment sunt ,,în roșu, adică toată lumea face orele online, 31 de unități de învățământ.

4 pacienți au murit, iar secția ATI COVID e din nou plină ochi

Conform, Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:
► În cele 7 centre locale din județul Brașov de testare COVID-19 s-au prelucrat 71.088 teste, dintre care 798 teste în data de 20.10.2020. Acestora li se adaugă testele recoltate în județul Brașov care au fost prelucrate la alte centre din țară.
■ 6.196 pacienți au fost declarați vindecați
■ 339 pacienți sunt internați în spitale, dintre care 28 la ATI
■ 1.153 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu
■ 1.078 persoane sunt în carantină la domiciliu
■ 0 persoane în carantină instituționalizată
■ 251 persoane au decedat, dintre care 4 în ultimele 24 de ore.

Ordonanță pentru tratarea la domiciliu a persoanelor asimptomatice

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, ieri, că Guvernul va adopta azi o ordonanță de urgență pentru tratarea la domiciliu a persoanelor asimptomatice și cu forme ușoare de COVID-19.
Tătaru a explicat că aceste persoane vor fi monitorizate de medicii de familie și de autorități Ordonanța de urgență va modifica Legea 136 privind carantinarea, care prevede că toate persoanele infectate trebuie să stea în spital 48 de ore. Prin această măsură, Guvernul încearcă să reducă numărul de pacienți cu COVID-19 din spitale.

Se închid târgurilor de vechituri din Brașov

Pentru a reduce riscul răspândirii coronavirusului, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a luat decizia ca, începând de ieri, să interzică funcționarea târgurilor, talciocurilor sau piețelor, altele decât cele agroalimentare. Astfel, talciocul administrat de Serviciul de Piețe, de la capătul liniei 5, din Bartolomeu, piața de haine vechi de pe Șoseaua Cristianului (cea care s-a mutat de pe str. Traian) și târgul de vechituri de la intersecția str. Carpaților cu str. Poienelor, nu vor mai putea funcționa. Piața de haine de pe Șoseaua Cristianului își va închide porțile de azi, iar cele două târguri de vechituri nu se vor mai deschide începând cu acest week-end, având în vedere că ele funcționau doar la sfârșit de săptămână.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE