22.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovArma noastră rămâne masca: Brașovul, sub atacul COVID 19

Arma noastră rămâne masca: Brașovul, sub atacul COVID 19

l O explozie de îmbolnăviri a fost înregistrată în weekend la Brașov: 247 de cazuri de sâmbătă până duminică
l În județul Brașov sunt 7 localități unde rata de infectare este mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori
l În secțiile Spitalului Județean sunt 12 focare de coronavirus

- Advertisement -

Explozie de cazuri la Brașov: 247 au fost înregistrate ieri, deși a fost weekend iar numărul testărilor mai mic. În județul Brașov sunt 7 localități unde rata de infectare este mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. E vorba de Victoia, Sanpetru, Drăguș, holbav, Cristian, Ghimbav și Prejmer. Alte nouă localități, printre care și municipiul Brașov, au o rată de infectare de peste 2. O situație de alertă at putea fi socotită și cea din Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. În secțiile acestui spitalul erau în weekend 12 focare de coronavirus, iar secția ATI COVID plină, inclusiv paturile pentru pacienți intubați.
Un număr de 3.920 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate duminică în România după procesarea în ultimele 24 de ore a doar 19.507 de teste. De asemenea, alte 60 de persoane și-au pierdut viața pe fondul infecției cu Sars-Cov-2, în vreme ce la Terapie Intensivă a fost raportat un nou record de 749 de bolnavi.

26 de bolnavi internați la Terapie Intensivă

Instituția Prefectului a informat ieri că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov, în cele 7 centre locale de testare COVID-19 s-au prelucrat 69798 teste, dintre care 654 în data de 17 octombrie 2020. Acestora li se adaugă testele recoltate în județul Brașov care au fost prelucrate la alte centre din țară.
Cifrele îmbolnăvirilor în județul Brașov arată nu tocmai bine, iar cel mai îngrijorător este faptul că secția de Terapie Intensivă(ATI) este plin.
Incidența cumulată a cazurilor confirmate de COVID-19 la 1000 de locuitori pentru ultimele 14 zile în județul Brașov, calculată de Direcția de Sănătate Publică potrivit art. 4 din Anexa 2 a H.G. 856/14.10.2020, era ieri de 1,86. Iată datele centralizate ieri de Direcția de Sănătate Publică:
■ 5800 pacienți au fost declarați vindecați
■ 326 pacienți sunt internați în spitale, dintre care 26 la ATI
■ 979 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu
■ 1003 persoane sunt în carantină la domiciliu
■ 0 persoane în carantină instituționalizată
■ 247 persoane au decedat.

- Advertisement -

O angajată de la Spitalul Clinic Județean, omorâtă de COVID

O angajată de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, a murit după ce s-a infectat cu coronavirus, iar boala i-a fost fatală. Avea 49 de ani și suferea de diabet zaharat, dar fără complicații. Ea lucra la compartimentul de Resurse Umane, iar colegii ei au intrat în izolare și vor fi testați. 30% dintre angajații Spitalului Clinic de Urgență Brașov sunt infectați cu Covid-19, iar în secțiile spitalului sunt în acest moment 12 focare de coronavirus.
La UPU din județean se prezintă între 80 și 120 de pacienți pe zi, iar o treime, după testare se dovedesc a fi infectați cu coronavirus.

Școala 2 intră în scenariul Roșu

Școala Gimnazială nr.2 intră, de astăzi, în scenariul Roșu, după confirmarea a 4 cazuri de coronavirus, 3 în rândul elevilor, iar al patrulea este un cadru didactic, Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov. O altă unitate din municipiu care ar putea intra în scenariul Roșu este Școala Gimnazială nr.15. Alte 29 școli, licee sau grădiniţe din județ sunt deja în scenariul Roșu.

„Deja e foarte greu sa găsești un loc de internare“

Directorul medical al Spitalului de Infecțioase din Brașov, dr. Andreea Moldovan, revine cu un serios semnat de alarmă și le amintește brașovenilor că „deja e foarte greu sa găsești un loc de internare“ și că doar respectând regulile simple putem să luptăm cu coronavirusul.
„Mâncatul împreună, clar fără masca, in spatii închise și aproape, fumatul la colt cu poveștile de rigoare, statul în același birou închis, neaerisit, cu «încă doar 1-2 persoane» și fără mască, manipularea cu mâini murdare a măștii, sintagma «doar acum am dat jos masca» sau «numai 5 minute ca să pot respira bine», mersul în aceeași mașină fără mască pot fi acel călcâi al lui Achile pentru infectare. Faptul că până acum, purtând riguros masca și respectând recomandările, am scăpat mulți dintre noi, dovedește că aceste masuri funcționează. Jucăm la trecerea timpului, la evitarea colmatării profunde à sistemului medical (deja e foarte greu să găsești un loc de internare), la obținerea unor metode terapeutice mai bune. Haideți, încă un pic de efort!” scrie Andreea Moldovan pe pagina sa de Facebook.

340 de sancțiuni pentru încălcarea regulilor

Chiar dacă Brașovul este în tot mai mare risc, cu numărul de cazuri de coronavirus în creștere, mulți brașoveni nu poartă mască. Sub autoritarea Instituției Prefectului, la data de 17 octombrie 2020, echipe mixte formate din polițiști cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Braşov, jandarmi și polițiști locali au continuat verificările la modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă. Forțele de ordine au acționat, în principal, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar şi în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ Braşov, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.
Astfel, polițiștii brașoveni au verificat 172 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă,
Polițiștii din cadrul I.P.J. Brașov, alături de polițiștii locali, au legitimat peste 2.100 de persoane, au verificat aproximativ 210 mijloace de transport persoane și peste 340 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au aplicat aproximativ 340 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 3 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, valoarea totală a acestora fiind de 61.500 lei.
De asemenea, polițiștii au verificat aproximativ 1.740 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină. Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Brașov au legitimat 54 depersonae cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și 69 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, aplicând 54 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 500 lei.
Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Burebista Brașov au verificat 28 de locațiiși au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 lei, pentru nepurtarea măștii de protecție.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ