-0.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎn plină pandemie, Poiana Brașov pregătește sezonul de schi

În plină pandemie, Poiana Brașov pregătește sezonul de schi

Deși suntem sub amenințarea coronavirusului, peste două săptămâni, în Poiana Brașov, vor fi făcute prime probele la instalațiile de producere a zăpezii artificiale, și a celor pentru transportul pe cablu.
Lucrările de pregătire a pârtiilor și de verificare a echipamentelor de producere a zăpezii artificiale este în toi. Cele 6 ratrack-uri, aflate în proprietatea Primăriei Brașov, sunt funcționale, iar lucrările de delimitare și marcare a pârtiilor aproape finalizare. Lacul de acumulare este plin în proporție de 85% și, în acest moment, se află în proces de umplere, procedură care va fi finalizată în jurul datei de 15 noiembrie. În perioada caldă s-a făcut decolmatarea rigolelor, iar zonele din pârtii care s-au erodat din cauza ploilor, pe Drumul Roșu, au fost acoperite cu un strat antierozional, pământ vegetal și au fost însămânțate. Mai trebuie montate saltelele de protecție pe lăncii și amplasate tunurile mobile de-a lungul pârtiilor. ,,Mă bucur să vă anunț că suntem pe ultima linie în privința pregătirilor pentru sezonul de schi. Cred că în maximum două săptămâni vom face ultimele probe de presiune și de verificare a instalațiilor de produs zăpadă artificială, astfel încât să putem produce zăpadă imediat ce vor apărea temperaturi negative care să ne permită acest lucru. Mașinile de amenajat pârtiile sunt și ele pregătite pentru sezonul care urmează”, a declarat Dorin Drăgoi, reprezentantul firmei care gestionează întreținerea domeniului schiabil Din păcate, nu se știu foarte clar dacă pârtiile vor fi deschise și nici ce măsuri se vor lua pentru sezonul de schi.


Cele două telecabine vor circula cu o treime din numărul maxim de pasageri

Având în vedere că teleschiul este cel mai sigur sistem de transport pe cablu în contextul pandemiei, Ana Teleferic a început demersurile pentru redeschiderea teleschiurilor Ruia și Kanzel, pe lângă cele două, Bradul și Stadion, care au funcționat în fiecare an. În cazul telescaunelor se va limita numărul schiorilor, astfel încât să se păstreze distanța necesară, de exemplu 3 persoane în telescaunul Ruia, care are 6 locuri, și 2 persoane la telescaunul Lupului, care are 4 locuri. În cazul telegondolei, accesul va fi limitat la 4 persoane per cabină și toate cabinele vor circula cu geamurile deschise. Cele două telecabine vor circula cu o treime din numărul maxim de pasageri.

Purtarea măștii va fi obligatorie atât în zonele de așteptare

Purtarea măștii va fi obligatorie atât în zonele de așteptare, cât și în interiorul cabinelor. Sunt măsurile la care ne gândim. Sperăm ca trendul crescător al îmbolnăvirilor cu COVID să se reducă spre finalul anului, pentru a avea siguranța că putem deschide domeniul schiabil și a face toate pregătirile necesare. Este o problemă cu care se confruntă toate stațiunile de schi din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE