14.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDeocamdată au ales ei: Ionuț Banciu și Mihail Veștea deschid listele PNL...

Deocamdată au ales ei: Ionuț Banciu și Mihail Veștea deschid listele PNL la parlamentare

l Primarii PNL din Ţara Făgăraşului și Rupea n-au mai vrut-o pe Mara Mareș la Camera Deputaților, iar ea a dispărut de pe lista candidaților eligibili

- Advertisement -

Liberalii au hotărât ieri cine sunt candidații eligibili pe listele pentru Parlament. În timp ce Mara Mareș, dezavuată de primarii PNL din Tara Făgărașului și Rupea, dispare din prima scenă, Biroul Politic Județean al PNL a stabilit să deschidă lista pentru Camera Deputaților cu Ionuț Banciu, candidatul PNL la primăria Zărnești, iar la Senat cu Mihail Veștea, secretar de stat. Prognozele bazate pe rezultatele de la locale anunță că PNL Brașov ar putea scoate 3 deputați și un senator (poate doi?). Astfel, candidați eligibili la Camera Deputaților ar mai fi Gabriel Andronache, deputat în funcție, și Dumitru Flucuș, primarul comunei Șinca, și cel desemnat să-i reprezinte pe primarii PNL din Ţara Făgăraşului şi Rupea. La Senat, al doilea pe listă este Ciprian Sterpu, fost candidat la primăria Săcele, consilier județean.

Mihail Veștea

De ce a rămas Mara Mareș fără „coledzi“

Primarii PNL din Ţara Făgăraşului şi Rupea nu au mai vrut-o pe Mara Mareș pe lista pentru încă un mandat la Camera Deputaților. Ei s-au impus în faţa conducerii judeţene a partidului și au hotărât să fie reprezentați de un candidatul propriu la alegerile parlamentare. Marţi, 13 octombrie 2020, aleşii locali au cerut conducerii PNL Braşov să supună la vot propunerile pentru lista de candidaţi de la Camera Deputaţilor. Au fost două propuneri pentru candidatul care să reprezinte Ţara Făgăraşului, Mara Mareş, actualul deputat, şi Dumitru Flucuş, primarul reales de la Şinca Nouă. Deşi n-a fost un vot conform statutului ci doar unul informativ, cele mai multe voturi le-a obţinut Dumitru Flucuş, 11, iar Mara Mareş, 7 voturi, scrie Monitorul de Făgăraș.

- Advertisement -

„Ne-am săturat să ni se spună de la centru ce trebuie să facem“

,,Dorinţa noastră, a primarilor PNL din Ţara Făgăraşului şi a celor din zona Rupea, a fost de a fi reprezentaţi în Parlamentul României, iar în partid să avem autoritate. Tot greul la alegeri pică pe noi, iar când trebuie să fim ascultaţi şi susţinuţi, lucrurile se schimbă. Au fost presiuni pe conducerea organizaţiei, dar am ţinut să ne impunem şi noi punctul de vedere. Şi am reuşit. Candidatul propus de noi pentru Ţara Făgăraşului este din rândurile noastre, Dumitru Flucuş de la Şinca Nouă, care trebuie să se afle pe un loc eligibil pe listele PNL. S-a votat, iar votul a fost 11 pentru Dumitru Flucuş şi 7 pentru Mara Mareş. Nu avem nimic cu Mara Mareş, dar avem şi noi un cuvânt de spus. Cred că este un pionierat în ţară acţiunea noastră. Suntem convinşi că şi alte organizaţii vor lua exemplul nostru şi nu vor mai tăcea. Ne-am săturat să ni se spună de la centru ce trebuie să facem, să fie impuşi candidaţii, iar când avem nevoie aceştia să nu ne reprezinte. Noi sperăm ca Dumitru Flucuş să fie plasat pe locul 2 sau cel mult locul 3 pe lista PNL Braşov pentru Camera Deputaţilor. Vom vedea mâine în biroul politic judeţean la care vom merge în aceeaşi formaţie, adică 18 primari” a spus Florin Ioani, primarul comunei Viştea, pentru Monitorul. El a vorbit în numele tuturor primarilor din Ţara Făgăraşului şi Rupea.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE