21.3 C
Braşov
AcasăCititoriCum îngrijim încălţămintea pe timp de iarnă

Cum îngrijim încălţămintea pe timp de iarnă

Există o categorie de încălţări pe care nu-ţi poţi permite să o neglijezi – cizmele şi ghetele de iarnă. Îngrijeşte-le corespunzător şi te vor proteja de frig şi umezeală. Iată câteva trucuri şi sfaturi preţioase.

Începe cu o vizită la cizmar!

- Advertisement -

Încă dinainte de a lua la purtare o nouă pereche de cizme, du-te şi pune-le pe talpă un strat suplimentar de cauciuc subţire. Acesta va proteja cizmele de apă şi frig, le va prelungi viaţa, iar dacă se toceşte, partea aplicată se poate înlocui foarte uşor. Este, probabil, cea mai bună investiţie pe care poţi s-o faci în încălţările tale. Ca să nu mai vorbim de marele avantaj că, având aşa ceva pe talpă, nu mai aluneci pe gheaţă şi polei.
Apa este inamicul numărul unu al încălţămintei din piele. Purtată prin zăpadă şi umezeală, se degradează, materialul se deshidratează, se deformează şi se crapă. Prelungeşte-i viaţa folosind spray-uri waterproof (care cresc impermeabilitatea). Chiar dacă vânzătorul din magazin, atunci când le-ai cumpărat, te-a asigurat că încălţările sunt deja rezistente la apă, nimic nu poate fi atât de rezistent. Apa tot se infiltrează aşa că nu strică să fii prevăzător.

Curăţă-le după fiecare purtare!

Sarea împrăştiată pe stradă, noroiul, toate acestea degradează şi usucă pielea, dacă nu sunt îndepărtate rapid. Curăţă cu o cârpă mai întâi talpa, tocul şi canturile. Apoi treci la partea superioară, pe care o ştergi cu o lavetă uscată sau cu o perie. Aplică un strat de cremă pe toată suprafaţa şi lustruieşte cu o cârpă moale.

Nu purta aceeaşi pereche în fiecare zi

Se recomandă folosirea încălţărilor prin rotaţie, pentru a le da celor purtate azi timp să se usuce. Dacă nu ai altă soluţie, un truc pentru a absorbi umiditatea din interior este să le îndeşi cu ziare şi să aplici un spray antibacterian care elimină mirosul. Cizmele din piele întoarsă sunt mai sensibile la umezeală şi murdărie. Ele trebuie tratate cu spray-uri impermeabile.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE