25.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovIosif Kiss, fostul primar din Tărlungeni, a fost reținut pentru delapidare de...

Iosif Kiss, fostul primar din Tărlungeni, a fost reținut pentru delapidare de la bugetul local

Fostul primar al comunei Tărlungeni, Iosif Kiss, a fost reținut astăzi. Polițiști din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sub sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare în formă continuată (394 acte materiale). Cercetările se fac sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal care îl vizează pe suspect. Kiss a fost reținut astăzi, pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, și va fi prezentat instanței cu cerere de arestare preventivă.
„Din cercetări a reieșit faptul că, un bărbat, în vârstă de 69 ani, în calitate de funcționar public și ordonator de credite la data săvârșirii faptei în cadrul unei unități administrativ teritoriale din județul Brașov, în perioada 2013-2015, ar fi încălcat, în mod repetat, dispozițiile Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale și cele ale Legii nr. 215/2001 privind administrația publică locală, sens în care și-ar fi însușit, fără drept, suma totală de peste 131.000 lei, provenind din sumele colectate la bugetul local al instituției. În vederea recuperării prejudiciului, în cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra bunurilor fostului funcționar public, până la concurența sumei delapidate”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, comisar-Alina Maria Ivan. Inculpatul a fost reținut astăzi, pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.
Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrument sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ