-1.2 C
Braşov
AcasăSportÎn vară a fost la un pas să plece de la ACS...

În vară a fost la un pas să plece de la ACS SR Brașov: Ștefan Răchișan, în mare formă în acest sezon

l Cel mai utilizat jucător de către antrenorul Liviu Nicolae în acest început de sezon este mijlocașul Ștefan Răchișan
l „Evoluțiile mele se datorează faptului că mă antrenez bine, mă odihnesc şi fac totul profesionist“, spune mijlocașul brașovean

3 penaltiuri obținute, 2 pase de gol și două goluri reușite în startul acestui sezon sunt cifrele lui Ștefan Răchișan la ACS SR Brașov. În vară, Răchișan (21 de ani) a fost aproape de o plecare de la echipă, asta pentru că oferte au fost. A rămas, antrenorul Liviu Nicolae i-a acordat încredere, iar fotbalistul a răspuns cu evoluții pe măsura așteptărilor. „Am avut un start de sezon bun. Evoluțiile mele se datorează faptului că mă antrenez bine, mă odihnesc şi fac totul profesionist. Contează mult şi încrederea pe care o primesc de la antrenori și de la colegi. Asta mă motivează și mai mult. Liviu Nicolae mi-a oferit încredere, îmi oferă posibilitatea să joc, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul meu până acum. Apoi, vorbește mult cu mine, iar comunicarea este esenţială. Este un antrenor care vrea ca echipa lui să aibă posesia. Dacă ai mingea decizia îţi aparține. Dacă mingea nu e la tine, depinzi total de adversar. Îmi place mult cum lucrează Liviu Nicolae și ce vrea să jucăm. Este stilul iberic, de posesie. Se pliază foarte bine pe echipa noastră. Trebuie să fim noi cei care avem inițiativa. Așa putem progresa. Mă simt bine în acest grup frumos și sunt convins că vom realiza lucruri importante”, a spus Răchișan pentru site-ul oficial al clubului brașovean.

„Lucrurile se mişcă“

Fotbalistul brașovean spune că lucrurile se mișcă în bine la club și anunță un obiectiv îndrăzneț: victorii pe linie!
„Cred că este o schimbare majoră faţă de ceea ce a fost până acum. Începe să fie stabilitate la club şi asta contează cel mai mult. Și rezultatele au fost bune, echipa este sus în clasament. Lucrurile se mişcă. Noul primar al Brașovului, Allen Coliban, a fost la ultimul nostru meci şi cred că este un aspect extrem de important. Se muncește profesionist, suntem pe drumul cel bun. Începem să fim formația pe care o dorim cu toții. Obiectivul este o clasare în top 6, dar locul 6 nu este pentru această echipă. Noi trebuie să fim sus. Vom trata cu seriozitate și concentrare fiecare partidă și ne dorim să câștigăm fiecare meci. Acesta este obiectivul nostru, victorii în toate jocurile. Dacă vom reuși, atunci vom termina pe primul loc și ne vom putea gândi la promovare”, a spus Răchișan, care a fost căpitanul echipei la meciul din Cupă de la Pucioasa. „A fost primul meci pe care l-am început ca şi căpitan al acestei echipe. Este o onoare pentru mine şi pentru familia mea. Suntem «stegari», iubim echipa asta”.

A depășit momente dificile

Ştefan Răchişan a trecut printr-o perioadă dificilă în ultimii ani din cauza unei accidentări la mână! Problemele talentatului fotbalist braşovean au apărut la un meci din toamna lui 2017, atunci când îmbrăca tricoul lui AFC Hărman. Într-un joc cu CSM Focşani, Răchişan a suferit o accidentare teribilă, dublă fractură a antebraţului! A trecut printr-o operaţie dificilă, dar care avea să nu fie reuşită! A revenit pe gazon, dar nu a mai ajuns la forma sportivă dinaintea accidentării. A fost nevoit să se opereze din nou la antebraţ. De această dată operași a fost reușită. Sezonul trecut a jucat puțin, doar cinci meciuri ca titular și 3 goluri marcate.

A început fotbalul cu Lucia Ghioc

Ştefan Răchişan este un produs 100% al FC Braşov. A început fotbalul la 9 ani sub comanda cunoscutei antrenoare Lucia Ghioc. „Este un copil cuminte, serios, talentat, care poate ajunge departe“, era caracterizarea lui Răchişan făcută de Lucia Ghioc. Și se pare că antrenoarea nu s-a înșelat.
La juniori, Răchişan a mai lucrat cu Folberth, Solomon, Păun, Szabo şi Văduva. A debutat la seniori pentru FC Braşov în Liga a 2-a, iar în primul joc în care a fost folosit ca titular, în primăvara lui 2017, avea să marcheze, într-un meci cu Metalul Reşiţa, scor 1-1, care s-a disputat la Ghermăneşti. „Cu siguranţă, golul din meciul de la Ghermăneşti îl voi ţine minte toată viaţa“, spunea Răchişan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE