3.4 C
Braşov
AcasăNationalUn copil de 3 ani din Brașov cu sindrom post COVID, transferat...

Un copil de 3 ani din Brașov cu sindrom post COVID, transferat la București

Un copil de 3 ani din Brașov cu sindrom inflamator multisistem, o reacție ce apare după infectarea cu noul coronavirus uneori, este internat la terapia intensivă a Spitalului Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu”. Diana Ionescu, directorul medical al spitalului, a declarat ieri că starea copilului este acum bună.
„A venit în garda de sâmbătă prin transfer de la spitalul din Brașov, diagnostic de prezumție: meningită. La noi a fost diagnosticat cu multiple disfuncții: respiratorie, cardiacă, un sindrom inflamator foarte pronunțat, modificări hematologice importante. A fost admis în terapie intensivă unde medicii noștri l-au diagnosticat cu PIMS. Acum este într-o stare favorabilă, e neintubat, e stabil și merge spre bine”, a spus Diana Ionescu.
Copilul a fost infectat cu virusul Covid-19 în jurul datei de 30 septembrie. „Are un test pozitiv, dar la noi testele sunt negative. Are însă IGG crescut, deci ne arată că a trecut prin boală: Este o reacție inflamatorie multisistemică ce apare la 2-3 săptămâni după infecția cu Covid”, a mai explicat directorul medical al Spitalului Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu”.
Acesta este al treilea caz de sindrom inflamator multisistem din România. Primul copil care ajunsese la terapie intensivă, un băiețel de aproape 10 ani, a fost externat între timp, dar va mai avea nevoie de recuperare. Al doilea caz a apărut la începutul lunii octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE