3.4 C
Braşov
AcasăSanatateCa la români: Mămăliga alungă gripa

Ca la români: Mămăliga alungă gripa

l Cercetătorii edocrinologi consideră că un consum zilnic de mămăligă scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfuncţii tiroidiene

În medicina populară a românilor s-a dovedit că răcelile se pot vindeca prin aplicarea unei cataplasme cu mămăligă caldă. Pe pieptul bolnavului se pune un ștergar subțire sau un tifon, peste care se întinde un strat gros de mămăligă, dar numai atât de fierbinte cât să poată fi suportat, după care se acoperă cu un material impermeabil și o pătură. Se ține o jumătate de oră.
Tratamentul cu mămăligă caldă este bun în cazuri de bronșită acută, gripă, pneumonie, tuse cronicizată. Cataplasma cu mămăligă în zona rinichilor, tratează colicile renale și nefritele, iar pe zona inferioară a abdomenului, e remediu rapid pentru anexite și cistite.

Inhalații cu fum de mălai

Pentru dureri în gât și răceala poți face inhalații cu fum de mălai. Pentru asta pui pe o tabla incinsă 2 linguri cu mălai si inspiri fumul produs. Seara, înainte de culcare, bea o canî cu terci de mălai, adică o mămăligă foarte subțire, care curge, dreasă cu jumătate de linguriță unt.
Făina de porumb mai are și proprietatea de a opri o diaree în câteva ore. Pentru aceasta, este suficient să se bea mălai cu apă rece: se pun 1-2 lingurițe de mălai într-un pahar cu apă fiartă și răcită și se bea ca atare.

Scapi de pietrele de la bilă

Aplică dimineața, la două ore după micul dejun, în zona bilei un prosop înmuiat în ceai fierbinte de mușetel. Schimbă aceasta compresă de 3-4 ori, la intervale de 15 minute. Mănâncă pe la ora 12.00 o farfurie de griș cu lapte cât mai fierbinte. Peste 20 de minute, pune o mămăliga fierbinte(suportabil) mare, învelită intr-un prosop moale, în zona ficatului. 15 minute mai târziu, bea 100 ml de ulei de măsline sau de floarea-soarelui la 37°C și imediat sucul de la o lămâie. Noaptea se vor elimina pietrele.

Mămăliga ajută să trăim mai mult

Cercetătorii edocrinologi consideră că un consum zilnic de mămăligă scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfuncţii tiroidiene. De asemenea, consumul de mămăligă reglează concentraţia de glucoză în sânge, fiind de folos diabeticilor.
Reduce cantitatea de colesterol din sânge, scăzând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct. Rezultatele cercetărilor româneşti efectuate de antropologi în regiunea Bran-Rucăr (unde mămăliga e nelipsită de pe masa românilor), arată că 9% din femeile de peste 65 de ani au avut o activitate ovariană foarte intensă, manifestată şi prin prelungirea vieţii sexuale chiar şi după vârsta de 72 de ani. De asemenea, consumul de mămăligă este răspunzător şi de longevitate. Deși multă lume crede că mămăliga îngraşă, de fapt mămăliga moale are de patru ori mai puţine calorii faţă de pâine. Iar mămăliga vârtoasă are jumătate din caloriile pâinii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE