3.4 C
Braşov
AcasăNationalAsimptomaticii care nu au comorbidităţi vor fi evaluaţi la domiciliu

Asimptomaticii care nu au comorbidităţi vor fi evaluaţi la domiciliu

Asimptomaticii care nu au comorbidităţi vor fi evaluaţi la domiciliu şi programaţi pentru investigaţii medicale, a anunţat ieri, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Ministrul Sănătății a precizat, într-o conferinţă de presă, că în prezent bolnavii asimptomatici merg şi aglomerează spitalele, dar că procedura internărilor în cazul bolnavilor de Covid va fi reanalizată, potrivit Agerpres.
„După cum ştiţi, asimptomaticii odată cu primirea rezultatului ar trebui să anunţe medicul de familie, Direcţia de Sănătate Publică şi cu ambulanţa să se prezinte la un spital de boli infecţioase. Există acele până în 48 de ore în care vom avea acele evaluări. În acest moment, tot ce înseamnă asimptomatici cu un test pozitiv merg şi aglomerează unităţile de primire urgenţe. Evaluarea pe care o vom face săptămâna viitoare, chiar luni vom avea această întâlnire, asimptomaticii vor fi evaluaţi la domiciliu şi programaţi pentru investigaţiile paraclinice”, a precizat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.
În acest context, el a arătat că asimptomaticii cu comorbidităţi vor rămâne în continuare cu internare după evaluare, iar simptomaticii fără comorbidităţi vor fi evaluaţi şi vor primi un tratament la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie.
„Avem pregătită în acest sens inclusiv o colaborare cu medicii de familie atât din contracte suplimentare cu Casa de Asigurări pentru monitorizare, vor primi câte 30 de puncte pentru fiecare caz, pe care îl vor monitoriza, precum şi posibilitatea de prestări de servicii cu direcţia de sănătate publică în activitatea de anchete epidemiologice şi urmărire a pacienţilor”, a spus Tătaru.

Tătaru nu crede că soluția pentru a scăpa de pandemie este o nouă carantină la nivel național

Nelu Tătaru a făcut un nou apel la oameni să respecte regulile de distanțare fizică și de igienă pentru a diminua extinderea virusului. Doar astăzi, la nivel național au fost depistate 2.880 de cazuri de COVID-19. Tătaru nu crede că soluția pentru a scăpa de pandemie este o nouă carantină la nivel național. „Sunt specialiști care cred că ar trebui să închidem țara două luni. Din punctul meu de vedere cred că ar trebui să respectăm nişte restricţii pe care le-am impus încă de la începutul pandemiei şi să ne gândim la cei de lângă noi care nu mai sunt din cauza acestei pandemii, să ne gândim la cei care suferă şi să ne gândim la un corp medical care în acest moment şi ei sunt cu credinţa în suflet şi în acest moment sunt aceiaşi de la începutul acestei pandemii şi merg în continuare şi ţin să le mulţumesc încă o dată aici în faţa dumneavoastră. Suntem împreună, suntem acolo, şi eu sper că cei care ne furnizează aceste cazuri şi care înainte de a ajunge în spital nu cred în aceste cazuri să-şi reaşeze un pic atât atitudinea, cât şi discursul”, a declarat ministrul Sănătății Nelu Tătaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE