3.4 C
Braşov
AcasăNational50.000 de beneficiari: De azi, micii întreprinzători se pot înscrie pentru obţinerea...

50.000 de beneficiari: De azi, micii întreprinzători se pot înscrie pentru obţinerea de microgranturi

l Formularul electronic de înscriere pentru obţinerea de microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro

Începând de astăzi, de la ora 10.00, formularul electronic de înscriere pentru obţinerea de microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro, informează Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Primul venit, primul servit

Etapa de înscriere pentru Măsura 1 de Microgranturi începe de luni, 12 octombrie, ora 10.00, și se încheie vineri, 16 octombrie, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii termenului de înscriere până la epuizarea bugetului (respectiv până la atingerea unui număr maxim de 50.000 de beneficiari, pe principiul „primul venit, primul servit”). Înscrierea se face online, pe platforma granturi.imm.gov.ro.
Pentru celelalte două măsuri, termenul pentru înscriere urmează să fie comunicat de către guvern.
„În mod tradițional, perioada de toamnă reprezintă începutul următorului ciclu anual de activitate. Pentru a asigura continuitatea afacerilor clienților noștri IMM, am participat încă din faza de consultări la pregătirea Schemei de ajutor de stat prin granturi, iar acum implementam concret modalitatea prin care orice solicitant poate să își primească fondurile aprobate in contul bancar dedicat, disponibil pentru deschidere de luni, 12 octombrie 2020. Pe lânga celelalte măsuri consistente din cursul anului – suspendarea la plata ratelor și programul IMM Invest – suntem din nou alături de întreprinzătorii – IMM, PFA, ONG, CMI – eligibili pentru acordarea noilor granturi”, a declarat Raluca Nicolescu, director Direcția IMM.

1 miliard de euro pentru sprijinul IMM-urilor

Prin OUG nr.130/2020, guvernul alocă o sumă de aproximativ 1 miliard de euro pentru sprijinul IMM-urilor, sub trei forme:
– Microgranturi – ajutor în sumă fixă de 2.000 euro per beneficiar;
– Granturi pentru capitalul de lucru de până la 15% din cifra de afaceri la 2019, maximum 150.000 euro;
– Granturi pentru investitii, cu sume cuprinse între 50.000 euro și 200.000 euro.
Mai multe detalii legate de condițiile de eligibilitate pe fiecare măsura în parte sunt disponibile pe pagina dedicata a băncilor

Pașii solicitantului

Pentru a aplica la schema de ajutor de stat, solicitantul trebuie să parcurgă următorii pași în platforma granturi.imm.gov.ro:
l Etapa 1 de creare profil, user și parola, unde aplicanții vor înregistra cu semnătura electronică datele solicitantului și ale reprezentantului legal. Acesta etapă este disponibilă pentru toate cele 3 măsuri.
l Etapa 2 de înscriere în cadrul masurii, utilizând profilul creat în prima etapă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE