4.6 C
Braşov
AcasăCititori(P) Merită să cumperi un aspirator robot? Care sunt dezavantajele

(P) Merită să cumperi un aspirator robot? Care sunt dezavantajele

Dacă vei decide să cumperi un aspirator robot, după ce îl vei folosi probabil vei observa că locuința nu a fost niciodată atât de curată. Cu toate acestea, există câteva surprize nedorite despre care trebuie să știi înainte să alegi un astfel de aspirator.
Deși folosirea unui aspirator robot pentru a curăța podelele este încă mult mai ușoară decât să le mături sau să le aspiri singur, totuși necesită o cantitate considerabilă de îngrijire și manipulare. Poate suna dezamăgitor, însă nu este un capăt de lume. Rezultatele vor fi impecabile, iar munca ta va fi considerabil mai mică decât cu un aspirator convențional.

Rămân blocate din când în când

Aspiratoarele robot sunt pe bună dreptate renumite pentru capacitatea lor de a-și găsi drumul în jurul casei, evitând obstacole precum mobilierul, pantofii și altele asemenea. Dar chiar și cu senzorii optici și capacitatea de a introduce un plan al casei, chiar și cele mai bune aspiratoare robot pot ajunge în situații fără scăpare.
Acestea fiind spuse, dacă urmărești aspiratorul în primele câteva incursiuni din jurul casei, poți identifica, în general, problemele și poți face ceva în legătură cu acestea, astfel încât zonele să fie evitate sau încât să dai la o parte obstacolele.

„Înghit” cabluri de alimentare și șireturi

Unul dintre lucrurile de nedorit pe care le poate face un aspirator robot este să „înghită” prelungitoare, cabluri și șireturi. Nu vor exista pagube permanente, în cele mai multe cazuri, dar trebuie să ții cont de faptul că problema se va repeta.
Din nou, există o mulțime de soluții gratuite care ar putea funcționa, cum ar fi ridicarea cablurilor înșirate pe podea înainte de a începe un ciclu de curățare sau închiderea ușilor dulapului pentru a păstra pantofii ascunși. Dacă bugetul îți permite acest lucru, poți instrui robotul să scaneze întâi podeaua pentru a evita zonele cu cabluri.

Trebuie golite

Cele mai multe aspiratoare robot trebuie golite în mod regulat sau după fiecare curățare. Există câteva modele cu funcție de auto-golire care aruncă automat resturile într-un coș de gunoi al aspiratorului (care, la rândul său, trebuie golit din când în când), deși, după cum probabil poți ghici, aspiratoarele cu auto-golire tind să fie cele mai scumpe.

Trebuie să cureți periile

La fel cum recipientele de praf ale unui aspirator robot trebuie golite în mod regulat, la fel și periile lor trebuie curățate. Astfel de aspiratoare inteligente te vor avertiza prin intermediul aplicației mobile la fiecare curățare să îndepărtezi rola și să cureți resturile și părul înfășurate în jurul perilor.
Procedura durează doar câteva minute (periile de pe aspirator special sunt de obicei foarte ușor de îndepărtat și de înlocuit), deci nu este mare lucru, deși este o treabă pe care nu vrei să o omiți, deoarece dacă se acumulează prea mult păr în aspiratorul robot acesta ar putea fi deteriorat în mod permanent.

Pot fi zgomotoase

Dacă îți imaginezi că noul tău aspirator robot aspiră podelele în timp ce dormi, află că nu este chiar așa. Chiar și cele mai silențioase modele tind să facă o mulțime de zgomot atunci când funcționează, mai ales când se lovesc de pereți și mobilier în timp ce merg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române