5.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovBrașov: Dacian Cioloş spune că săptămâna viitoare vom ști candidații USR PLUS...

Brașov: Dacian Cioloş spune că săptămâna viitoare vom ști candidații USR PLUS la parlamentare

Aflat astăzi la Brașov, Dacian Cioloş, co-preşedintele Alianţei USR-PLUS, a anunţat că zilele următoare listele cu candidaţii USR PLUS vor fi făcute publice. Aliața va prezenta tot atunci și programul de guvernare pe care l-a gândit pentru România. Cioloş a confirmat că membrii USR şi cei ai PLUS vor candida pentru alegerile legislative din 6 decembrie pe liste comune.
„Vor apărea împreună (pe liste – n.r.) pentru că noi tocmai am decis fuziunea USR PLUS în vară, însă din punct de vedere procedural până la finalizarea procesului juridic de fuziune noi trebuie să respectăm statutele celor două partide, aşa încât avem şi procese specifice fiecărui partid pentru selectarea candidaţilor şi avem şi un proces comun. Avem candidaturi depuse, colegii care şi-au depus candidaturile au făcut şi campanie internă, dar care a fost şi publică, trecem prin procesul intern de selecţie, în cursul săptămânii viitoare vom fi în măsură să finalizăm aceste liste şi ordinea pe liste care va fi rezultatul acestui proces”, a afirmat Dacian Cioloş, la Braşov. El a a precizat că liderii Alianţei au lăsat la latitudinea filialelor judeţene să decidă care sunt candidaţii cei mai buni.

„Listele la USR PLUS nu sunt decise de şefi partidelor, nu sunt candidaţii puşi cu mâna într-un birou, sunt rezultatul unui proces intern. (…) Vom face un filtru să ne asigurăm că toţi candidaţii respectă criteriile de integritate prevăzute de statutele celor două partide”, a adăugat Cioloş. Asta deși în ultimele zile mai mulți membri USR l-au acuzat pe Dan Barna că a intervenit în procesul electoral intern de partid și a înlăturat de pe liste candidați susținuți de filiale, doar pentru că a el avut divergențe cu ei sau au ei au îndrznit s critice conducerea partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române