4.6 C
Braşov
AcasăCititoriSFAT EXPRES: Cură cu hrean pentru aparatul respirator

SFAT EXPRES: Cură cu hrean pentru aparatul respirator

Hreanul este cunoscut și utilizat de medicina tradițională și bucătăria românească din cele mai vechi timpuri. Rădăcina de hrean este un vindecăor al afecțiunilor respiratorii și putini oameni știu că există o cură cu hrean care ajută organismul slăbit de infecții să-și revină.

Două rețete din bătrâni

Cura durează, în medie, 20 și până la 40 de zile putînd fi refăcută de câte ori este nevoie. Pentru uzul intern se ia o cantitate echivalentă cu 10 linguri pline cu hrean dat pe răzătoarea fină sau în blender și se amestecă cu 30 de linguri de miere lăsînd compoziția la macerat patru zile într-un vas de sticlă închis ermetic. După ce au trecut cele patru zile se începe tratamentul: două lingurițe, de patru ori pe zi.
În cura externă, hreanul se utilizează sub forma de cataplasma. Tradiția populara spune că, atunci când se pune cataplasma, să se folosească o pânză roșie. Rădăcina de hrean dată pe răzătoare se invelește într-o bucată de pânza care se aplica apoi la rădăcina nasului si pe frunte pentru afecțiunile căilor respiratorii superioare și pe zona pieptului pentru cele bronho-pulmonare. Timp de 2-10 minute cataplansma este lasată să âși facă efectul, însă este necesar să fiți atenți să nu vă produceți arsuri, deoarece hreanul conține substanțe iritante pentru pielea sensibilă.

Un bun antibiotic

Rădăcina de hrean este un foarte bun antibiotic stimulând capacitatea de aparare a corpului în fața infecțiilor respiratorii, dacă este folosită pe cale internă. Ajută la eliminarea secrețiilor patologice din plămâni și în bronșite. Tot rădăcina combate accesele de tuse, inclusiv tusea convulsivă. În tratamentul extern acționează ca un „încălzitor” și un drenor foarte bun prin stimularea proceselor de eliminarea a secrețiilor de pe căile respiratorii cu efecte antiinfecțioase directe.

Leac foarte bun în bronșite

Cura internă cu hrean este un leac foarte bun în bronșitele acute și cronice, precum și în astmul bronșic. Pentru persoanele care suferă pe timpul iernii de rinită, sinuzită sau tuse persistentă această cură este un remediu care nu dă greș. In cazul rinitei si sinuzitei se poate folosi o cataplasma pe zona fruntii, determinindu-se astfel eliminarea secretiilor patologice. Dacă este aplicată pe zona pieptului cataplasma cu hrean ajută pe cei bolanvi de pneumonie, viroză pulmonară și tuberculoză, la fel ca și cura internă cu hrean.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române