17.2 C
Braşov
AcasăSportLiga 3: ACS SR Brașov - ACS Kids Tâmpa. Derby de...

Liga 3: ACS SR Brașov – ACS Kids Tâmpa. Derby de Brașov

Autor: Adi MARICA

l Elevii lui Liviu Nicolae sunt mari favoriți în fața puștilor lui Anghel și Văduva

Primul derbi brașovean al sezonului este întâlnirea dintre ACS SR Brașov și ACS Kids Tâmpa. Este primul duel între cele două echipe la nivel de seniori. Dacă ACS SR Brașov are o echipă în care apar mai mulți jucători experimentați, ca Ioan Șerban, Moraru, Horia Popa sau Căucă, de partea cealaltă proiectul propus de cei de la Kids Tâmpa se bazează pe jucători tineri, „veteranul“ lotului fiind chiar fostul „stegar“, Alexandru Țuțu (26 de ani). Alți jucători de la Kids Tâmpa care au jucat la ACS SR Brașov sunt Câșlariu, Marin și Dragoș Popa.

Liviu Nicolae: „Ne respectăm adversarul“

ACS SR Brașov a avut meci în Cupa României la mijlocul acestei săptămâni, la Pucioasa, câștigat după executarea loviturilor de departajare. „Am reuşit să ne atingem obiectivul în Cupa României, iar sâmbătă nu concep un alt rezultat în afara victoriei. Chiar dacă sunt acolo jucători tineri, Kids Tâmpa este un adversar ce poate fi imprevizibil. Cu siguranţă, dacă îi vom lăsa pe rivali să joace, îşi vor impune stilul. Sunt copii care îşi doresc să confirme la acest nivel. Trebuie să prestăm un joc foarte bun şi să luăm cele trei puncte. Toate meciurile pornesc de la 0-0 şi trebuie tratate cu seriozitate. Asta încerc să le transmit băieţilor. Este un meci cu o altă formaţie din Braşov, dar nu cred că se poate spune că este o altă încărcătură, cred că putem vorbi despre nişte orgolii. Eu le voi cere băieţilor să trateze fiecare meci, indiferent de oraşul din care este adversarul, la fel, cu aceeaşi seriozitate. Ne respectăm adversarul, un aspect important pentru mine, dar ne dorim ca la final să ne bucurăm. Obiectivul nostru este să fim în partea de sus a clasamentului”, a spus Liviu Nicolae.

Ciprian Anghel: „Nu vor fi orgolii“

De cealaltă parte, Kids Tâmpa, echipă antrenată de Adrian Hârlab, Ciprian Anghel și Nicu Văduva, a furnizat o surpriză în runda a 2-a, atunci când a câștigat autoritar meciul cu Cetate Râșnov. În schimb, în celelalte jocuri, a suferit eșecuri pe linie. „Venim după două jocuri pierdute, dar știam de la începutul sezonului că ne va fi greu. Trecerea de la juniori la seniori este una dificilă, însă trebuie să o facem rapid, pentru că acest campionat este unul scurt, care nu ne avantajează. Jocul va fi special doar din punct de vedere sportiv. Dar nu vor fi orgolii, cluburile au colaborat bine, am avut jucători împrumutați la ACS SR Brașov. Rivalitatea se va manifesta între jucători, fiecare dorind să arate că se ridică la un nivel bun. Vom avea în față o echipă cu experiență, aflată la al treilea sezon în Liga 3, cu jucători care au evoluat în eșaloanele superioare și cu un antrenor ambițios. Trebuie să în contracarăm atent și să încercăm să ne impunem noi jocul”, a spus Ciprian Anghel, unul dintre antrenorii”alb-albaștrilor”. „Ne-am găsit motivația într-o pregătire bună, a fost o săptămână bună și vrem să scoatem un rezultat bun pe Tineretului. Avem mare încredere în noi și ne dorim cât mai multe puncte în următoarele meciuri”, a precizat și fundașul Alex Mihăilă.

Stîngă a încasat a doua tranșă

Oficialii lui ACS SR Brașov au plătit, ieri, a doua tranşă din datoria către fostul antrenor, Florin Stângă. „A doua tranşă din datoria pe care o avem la Florin Stângă a fost achitată cu banii strânşi pe Patreon şi din vânzarea de abonamente. Mai avem de achitat două tranşe la Florin Stângă, dar şi sume restante către foşti jucători. Sunt convins însă că vom aduce acest club la un punct de stabilitate financiară cu sprijinul suporterilor. Florin Stângă a depus documentul de eşalonare a sumelor restante la FRF. El este unul dintre oamenii care au ţinut în viaţă această echipă şi sunt convins că nu doreşte răul acestui proiect“, a punctat Ciprian Jurubescu. Ultimele două tranșe au ca termene 10 noiembrie și 10 decembrie.

Bona, lângă Liviu Nicolae

Înaintea meciului cu Kids Tîmpa, staff-ul tehnic al echipei a suferit modificări. Astfel, antrenor brașovean Dan Bona a fost cooptat în staff-ul tehnic alături de Ioan Naghi și Liviu Nicolae. În schimb, Șerban Moraru cel care până acum a fost antrenor secund și jucător va continua doar ca jucător. „Dan Bona a colaborat cu mine şi la CS Colţea 1920 Braşov şi am decis să îl aducem în staff la ACS SR Braşov. Sunt convins că experienţa lui va ajuta mult. Este nevoie de Şerban Moraru în teren. Antrenamentele erau conduse doar de Liviu Nicolae şi Ioan Naghi şi, după ce ne-am consultat, am considerat ca mai era nevoie de un tehnician”, a declarat managerul lui ACS SR Brașov, Ciprian Jurubescu. „Liviu mi-a fost şi elev şi sunt convins că ne vom înţelege foarte bine. Este important să punem cu toţii umărul pentru ca această echipă a braşovenilor să îşi îndeplinească obiectivele şi să ajungă acolo unde ne dorim cu toţii”, a spus Dan Bona. Meciul ACS SR Brașov – ACS Kids Tâmpa Brașov se va disputa sâmbătă, de la ora 14.00, pe Stadionul Tineretului.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române