13.4 C
Braşov
AcasăSportOchit de Pantaleo Corvino: Lecce a luat un jucător brașovean ...

Ochit de Pantaleo Corvino: Lecce a luat un jucător brașovean pe care Hagi l-a pierdut gratis!

Autor: Adi MARICA

- Advertisement -

l Atacantul brașovean Rareș Burnete a fost transferat de Lecce de la Colțea Brașov
l Burnete a fost la Viitorul, însă gruparea lui Gică Hagi a refuzat să plătească clauza solicitată de către Colțea l Director sportiv la Lecce este Pantaleo Corvino

La începutul acestei săptămâni, impresarul Cătălin Sărmășan anunța transferul a trei internaționali români la gruparea din serie B, US Lecce. Unul dintre acești jucători care vor juca în Italia este atacantul brașovean Rareș Burnete (16 ani). Atacantul brașovean a început fotbalul la FC Bența Brașov, apoi a trecut la Colțea Brașov de unde a fost remarcat de cei de la Academia Hagi. În această vară, Burnete nu a ajuns la un acord cu cei de la Viitorul pentru un contract de jucător profesionist, astfel că acest caz a ajuns pe masa Comisiilor FRF, iar fotbalistul brașovean a avut câștig de cauză.

Legitimat două luni la ACS SR Brașov

Burnete a revenit în această vară la Colțea, club care l-a împrumutat la ACS SR Brașov în Liga a 3-a unde a și a jucat în primele runde din acest sezon. Burnete a fost cedat de către Colțea la Lecce, echipă unde director sportiv este cunoscutul Pantaleo Corvino, cel care l-a transferat şi pe Ianis Hagi la Fiorentina, dar care a avut mai multe contre cu Gică Hagi. Pentru a nu încălca fair-play-ul financiar, cei de la Lecce vor achita suma de transfer în vara anului viitor către Colțea, iar ACS SR Brașov va încasa un procent pentru perioada în care Burnete a fost legitimat la echipa antrenată de Liviu Nicolae, adică aproximativ două luni. Cei mai șifonați din toată această afacere sunt cei de la Viitorul, care au pierdut gratis un asemenea jucător!

- Advertisement -

„Burnete este un adevărat goleador“

Cum fotbalistul nu a fost de acord cu contractul profesionist propus de Viitorul, cazul a fost tranșat la FRF, unde Burnete a avut câștig de cauză. „Pentru Burnete au mai fost oferte și de la alte echipe din Italia, Germania sau Franța. A fost o adevărată experiență discuțiile avute cu Pantaleo Corvino. Rareș a fost împrumutat de Colțea la Lecce, cu opţiune obligatorie de cumpărare în vara anului 2021. După activarea transferului definitiv, ACS SR Brașov va încasa suma proporțională perioadei în care Rareş a fost legitimat. Acest transfer este încă o dovadă că Brașovul continuă să producă fotbaliști talentați, iar Burnete este un adevărat goleador. Le mulţumesc tuturor antrenorilor care s-au ocupat de Rareş Burnete până în acest moment şi familiei lui pentru că a avut încredere în noi”, a declarat Ciprian Jurubescu, managerul general al celor de la ACS SR Braşov. „Mă bucur că s-a realizat acest transfer. Este un pas înainte în cariera mea. Aştept cu nerăbdare să ajung în Ialia şi să încep munca la noua mea echipă. Sunt fericit că am avut şi şansa de a juca la ACS SR Braşov. Mi s-a îndeplinit un vis din copilărie. Le mulţumesc profesorilor care au avut grijă de mine până acum şi le promit că nu îi voi dezamăgi”, a menționat Rareş Burnete.

Coronavirusul a dat peste cap acțiunea lotului U 17

În această săptămână, Rareş Burnete a fost prezent la lotul naţional U17 al României. Reprezentativa pregătită de Daniel Mogoșanu trebuia să dispute o dublă amicală împotriva naționalei similare a Bulgariei, în perioada 8-11 octombrie. Tricolorii s-au reunit pe 5 octombrie, iar miercuri, 7 octombrie ar fi trebuit să plece la Sliven, în Bulgaria. Întreaga acțiune a fost însă anulată pentru că doi dintre jucătorii convocați au fost testați pozitiv la coronavirus.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina