15.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPregătiri pentru primul zbor la Brașov: Avans de 32 de zile pe...

Pregătiri pentru primul zbor la Brașov: Avans de 32 de zile pe Aeroport

l Structura de rezistenţă şi acoperişul sunt finalizate în totalitate, 90% din pereţii-cortină din sticlă sunt realizaţi, iar 40% din finisajele interioare şi lucrări la instalaţii sunt deja executate

- Advertisement -

Construcţia terminalului de pasageri al Aeroportului Internaţional Braşov are un avans de execuţie de 32 de zile. Structura de rezistenţă şi acoperişul sunt finalizate în totalitate, 90% din pereţii-cortină din sticlă sunt realizaţi, iar 40% din tot ce înseamnă finisaje interioare şi lucrări la instalaţii sunt deja executate. „Îi asigur pe braşoveni că vom avea cel mai frumos aeroport din România. Sper ca anul viitor, după ce vom duce la bun sfârşit toate lucrările, să avem prima decolare şi prima aterizare pe Aeroportul Internaţional Braşov”, spune Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, după ce a inspectat stadiul lucrărilor.

La parter, 2 porți pentru zboruri interne

Președintele CJ Brașov a vizitat interiorul terminalului și a comparat datele din teren cu cele prevăzute în graficul de execuţie propus de firma constructoare. Așa a ajuns la concluzia că că şantierul terminalului are un avans de execuţie de 32 de zile. Spaţiul de la parter, unde pasagerii vor face formalităţile pentru zborurile interne, cărora le sunt destinate două porţi de îmbarcare, este în mare parte gata. Scările rulante care asigură accesul spre etaj au fost deja montate. Au fost construite și scările interioare din beton şi s-a încheiat montarea pereţilor.

- Advertisement -

La etajul întâi, trei porţi de îmbarcare pentru zborurile internaţionale

La etajul întâi vor exista trei porţi de îmbarcare pentru zborurile internaţionale. În acest spațiu, pe pereți a fost în mare parte montată sticla. Tot la etaj au fost delimitate spaţiile în care vor fi amenajate birourile de securitate şi control vamal, cele destinate magazinelor duty-free şi cele aferente porţilor de îmbarcare și au îmceput lucrările la instalaţii. În spațiul de la etaj va funcționa și un restaurant. „Zona restaurantului va fi accesibilă tuturor braşovenilor, atât celor care vor aştepta, respectiv vor conduce pasageri ai unor zboruri interne sau externe, cât şi celor care îşi propun să ia masa într-un cadru mai special. Vom avea aici o zonă deschisă care va putea fi accesată fără control de securitate”, a explicat preşedintele Consiliului Județean.


Peste patru mii de leduri vor funcţiona dintr-un singur tablou de comandă

În perioada următoare, constructorul va demara montarea sistemelor de securitate comandate în Germania, încă din luna februarie, precum şi a echipamentelor necesare pentru transferul bagajelor. „Vom face în aşa fel încât să derulăm cât mai multe lucrări şi să facem aeroportul operaţional în cel mai scurt timp cu putinţă. Este cunoscut faptul că avem foarte multe lucrări interconectate, incluzând aici sistemul de balizaj şi sistematizarea pe verticală. Vom avea peste patru mii de leduri care vor funcţiona dintr-un singur tablou de comandă. Totodată, ne ocupăm de racordarea aroportului la reţele de alimentare cu apă, canalizare, gaz metan şi electricitate. Tot în această perioadă lucrăm la studiul de fezabilitate pentru echipamentele de radionavigaţie”, a explicat Veștea.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina