-3.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovNoul primar al Brașovului ar putea fi instalat în 13 sau 15...

Noul primar al Brașovului ar putea fi instalat în 13 sau 15 octombrie

l „La Brașov avem nevoie de funcționari publici, de aparat administrativ care să fie competent, ambițios și să facă lucrurile cu dragoste pentru oraș și respect pentru brașoveni“, spune Allen Coliban

Allen Coliban, noul primar ales al Brașovului, spune că, din informațiile pe care le deține, este posibil să depună jurământul în 13 sau 15 octombrie. Tot atunci ar urma să fie validat și noul Consiliu Local Brașov.

Prima vizită în primărie

Coliban a făcut ieri și prima lui vizită în Primăria Brașov, ca primar ales al municipiului, pentru că vrea să-i cunoască pe angajații instituției. „Am avut discuții cu șefii mai multor servicii, pentru a stabili ce va urma după preluarea oficială a mandatului”, a declarat Allen Coliban.
De altfel, el a scris pe pagina de facebook care sunt pașii pe care îi face împreună cu echipa până la preluarea oficială a mandatului. „Pentru a ne prelua mandatele de aleși locali, parcurgem în această perioadă câțiva pași procedurali esențiali: depunem adeverințe, caziere judiciare, raportul financiar al campaniei electorale și alte documente. După finalizarea acestei etape (conform legii, într-un termen de maximum 25 de zile de la data alegerilor), urmează Ședința Solemnă de Învestire a Primarului și a Consilierilor Locali. Până atunci, însă, ne folosim de timpul rămas până la preluarea mandatelor și ne pregătim pentru implementarea proiectelor pentru care ne-ați trimis acolo. Avem întâlniri cu specialiști din diferite domenii, oameni cu experiență, alături de care să găsim cele mai bune soluții pentru Brașov. Participăm la evenimentele la care ne-ați invitat și preluăm mesajele și solicitările pe care ni le transmiteți. Documentăm problemele pe care ni le-ați transmis și, așa cum v-am comunicat, le vom putea gestiona odată ce ne preluăm mandatele“, scrie noul primar ales al Brașovului.

Avem nevoie de funcționari cu „dragoste pentru oraș și respect pentru brașoveni“

Pe de altă parte, Allen Coliban a vorbit într-un interviu pentru ziare.com despre oamenii cu care vrea să lucreze în primărie. El a lăsat înțeles că nu poate să lucreze cu oameni în care nu are încredere, dar e convins. „La Brasov avem nevoie de funcționari publici, de aparat administrativ care să fie competent, ambițios și să facă lucrurile cu dragoste pentru oraș și respect pentru brașoveni. Aceasta ar fi prima prioritate“, a spus viitorul primar. „Eu vin cu experiență în zona de management, în zona de fonduri europene și strategii. Am făcut consultanță. Înainte de a ajunge în politică, am lucrat cinci ani pe strategii de dezvoltare și toate aceste lucruri sunt atuu-uri pe care le aduc în exercitarea primului meu mandat.
Cu siguranță ca voi folosi toate instrumentele pe care le am ca primar. Există acel cabinet al primarului în care pot să îmi aleg consilieri pe diverse teme și, totodată, ma astept să am un city manager eficient și foarte bine pregătit, pentru care voi organiza un concurs în perioada urmatoare“. Allen Coliban a câștigat funcţia de primar al municipiului Braşov cu 42,05%, având aproximativ 3.400 de voturi în plus faţă de actualul primar al Braşoului, George Scripcaru, care a obţinut 37,65%.
În Consiliul Local, Alianţa USR PLUS va avea 12 mandate, PNL va avea 11 mandate, iar PSD 4.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE