14.9 C
Braşov
AcasăSportPentru al șaselea sezon: Legendara Biljana Pesovic continuă la Olimpia CSU...

Pentru al șaselea sezon: Legendara Biljana Pesovic continuă la Olimpia CSU Brașov

Autor: Adi MARICA

- Advertisement -

l La 37 de ani, Biljana este un model de urmat pentru tinerele jucătoare ale Brașovului
l „ Este incredibil cum se pregătește Biljana. Mai poate juca lejer câțiva ani“, spune Dan Calancea, antrenorul Olimpiei

Fetele de la Olimpia CSU Brașov vor relua astăzi pregătirile pentru sezonul 2020-2021 al Ligii Naționale de baschet femin. Olimpicele au făcut ieri testele pentru COVID-19, iar dacă nu vor fi probleme, Dan Calancea va conduce astăzi prima ședință de pregătire.

Olimpia cu „Peso“ în frunte

- Advertisement -

Experimentatul antrenor al Olimpiei va avea la dispoziție un lot tânăr, cu multe jucătoare de perspectivă. Liderul echipei rămâne, în continuare, Biljana Pesovic. Sârboaica de 37 de ani va juca pentru al șaselea sezon în tricoul echipei brașovene, un adevărat record. „Biljana a refuzat oferte mult mai atractive din punct de vedere financiar, atât de la echipe din țară cât și din străinătate, tocmai pentru a rămâne la Brașov. Toate jucătoarele din lot au ce învăța de la o astfel de baschetbalistă de excepție. Ea este un model pentru toate fetele din lot, prin profesionalismul ei demonstrat în teren, dar și în afara lui. În toată această perioadă de pandemie, Peso s-a pregătit incredibil. Pregătirea fizică spartană, dar și nutriția fac ca Peso să fie din punct de vedere fizic la 20 de ani. Eu sunt convins că va mai putea să joace câțiva ani buni“, a spus Dan Calancea, antrenorul Olimpiei.

A ales Braşovul pentru Dan Calancea

Biljana Pesovic este cea mai bună marcatoare străină din istoria LNBF Pesovic a sosit în România în anul 2011, evoluînd pentru BCM Danzio Timisoara timp de 3 sezoane.În 2015, Pesovic a lăsat Timişoara şi a ajuns la Braşov. „Avem nevoie de o schimbare. Am auzit din poveştile fetelor care au trecut pe la Braşov că este un club condus de oameni serioşi şi că oferă siguranţă, dar în primul rând am ales Braşovul pentru a lucra cu antrenorul Dan Calancea. Dînsul este o persoană care îşi dă interesul în mod deosebit în a creşte jucătoare şi în a le pune în evidenţă pe cele deja experimentate. Atunci când formează lotul, Dan Calancea ia în considerare caracterul jucătoarelor şi compatibilitatea grupului ceea ce contează foarte mult în dinamica echipei. Sunt o jucătoare de bază la Olimpia CSU Braşov pentru că Dan Calancea ştie sa folosească atuurile mele în jocul echipei. Nu mă gândesc încă la sfârşitul carierei. Cât mă ajută sănătatea şi cât voi putea să joc la un anumit nivel, voi continua. Mi-aş dori să nu trebuiască să plec din România pentru că îmi place foarte mult aici. Sper ca atunci cînd vine momentul să pun ghetele în cui să încep o carieră în antrenorat, aici, în România“, spunea Biljana Pesovic.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina