19.1 C
Braşov
AcasăCititoriE bine să știți: Curățenie ca la carte în baie și...

E bine să știți: Curățenie ca la carte în baie și bucătărie

l Frigiderul se spală o dată la 5-10 zile cu apă caldă cu adaos de bicarbonat de sodiu, care dezinfectează şi absoarbe mirosurile neplăcute.
l Aragazul se şterge cu un burete umed, îmbibat cu bicarbonat de sodiu. Rugina de pe arzătoarele aragazului se înlătură cu glaspapir. Arzătoarele de gaz se detașează și se ţin 15-20 de minute într-o soluţie cu sare, apoi se vor curăţa, se vor clăti şi se vor sterge cu o cârpă din bumbac.
l Chiuveta se curăţă de grăsimi cu detergent, iar de rugină cu oţet fierbinte, în care se dizolvă un pic de sare de bucătărie.
l Robinetele nichelate se şterg cu oţet cu sare. Robinetele vor străluci dacă le frecăm cu coajă de lămâie, iar apoi le vom spăla cu apă cu săpun şi le vom şterge cu o cârpă uscată.
l Blatul din bucătărie se curăţă cu un burete ud pe care se presară praf de copt.
l Gresia se curăţă cu apă în care ai diluat o lingură de amoniac. O freci cu un burete, apoi o clăteşti cu apă calduţă din abundenţă.
l Înainte de dezinfectare, cada o poţi curăța perfect cu un amestec în părţi egale din apă caldă şi bicarbonat de sodiu.
l Chiuveta se desfundă dacă torni apă fierbinte, în care ai dizolvat două linguri de bicarbonat de sodiu şi 1/2 litru de oþet.
l Calcarul din jurul robinetului de la baie sau de la bucătărie poate fi înlăturat cu o perie de dinţi veche înmuiată în amoniac. Apoi se clăteşte cu multă apă.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina