25.2 C
Braşov
AcasăNationalNu-i condamnați pe cei mici: „Vaccinați copiii!“

Nu-i condamnați pe cei mici: „Vaccinați copiii!“

l Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, face apel la părinți să nu refuze vaccinarea copiilor: „Sunt boli pentru care există soluții, spre deosebire de SARS Cov 2”

- Advertisement -

Ministerul Sănătății Nelu Tătaru, face un apel la părinți să colaboreze cu autoritățile medicale și medicii de familie pentru accelerarea vaccinării copiilor. „Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS Cov 2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-un comunicat de presă.
Ministerul Sănătății are stocurile necesare pentru vaccinarea împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliommielitei, hepatitei B, etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19, se arată în comunicat.
Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii imbolnavirilor prin difterie, tetanos, poliomielită și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%. Aceasta vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 – 6 ani astfel încât copiii să fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare.
Vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care România se confruntă în continuare cu epidemia de rujeolă.
Ministerul Sănătății le recomandă părinților să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ