13.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovAngajații Direcţiei de Asistenţă Socială împart personal măștile gratuite primite de la...

Angajații Direcţiei de Asistenţă Socială împart personal măștile gratuite primite de la Guvern pentru persoanele nevoiașe

l Potrivit purtătorului de cuvânt al DAS Braşov, Monica Chelban, doar 19% din aceste măşti au fost solicitate şi ridicate de către beneficiari

- Advertisement -

Pentru că beneficiarii măştilor de protecţie oferite în baza OUG 78/20230 nu prea s-au arătat interesaţi să vină ei înşişi la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov pentru a şi le ridica, angajaţii Direcţiei au ieşit pe teren, pentru a le distribui ei la domiciliul beneficiarilor. Potrivit purtătorului de cuvând al DAS Braşov, Monica Chelban, doar 19% din aceste măşti au fost solicitate şi ridicate de către beneficiari.

Doar 20% dintre beneficiari au venit la DAS să-şi ridice măştile gratuite

Reamintim că primele măști din această categorie au ajuns la beneficiari în perioada 10 – 14 septembrie. Acum, echipele Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) merg ei să le distribuie. EI au ajuns la beneficiarii din cartierul Astra, iar ieri şi în zonele Griviței, Noua, Hărmanului și Valea Cetății. În teren se află 25 de echipe formate din câte doi reprezentanți DAS, iar zilele următoare vor încerca să acopere şi celelalte zone ale municipiului.
Îndreptățite să primească aceste măşti sunt persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele beneficiare ale sistemului public de pensii, cu pensii în valoare de până la 800 lei inclusiv (exemplu pensie urmaș, pensie invaliditate sau pensie socială) şi persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţii sociale.

- Advertisement -

Fiecare beneficiar primeşte 50 de măşti

În baza OUG 78/2020, se acordă un număr de 50 de măşti de protecție pentru fiecare persoană, aferente unei perioade de două luni, pe baza documentelor doveditoare, respectiv act identitate, cupon pensie sau certificat de handicap. Distribuirea măștilor de protecție se face cu respectarea tuturor regulilor impuse de autorități în această perioadă și luarea măsurilor necesare în scopul protecției beneficiarilor și a securității și sănătății angajaților.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina